Philip en kreatör på Torps mittfält

Division sexmatchen på Minnesbergs IP i går kväll – mellan hemmalaget och Östra Torp Gif – blev till en riktig målorgie. 4–5 (2–3) slutade den jämna matchen och en av kreatörerna i segerlaget heter Philip Marklund.
Sport • Publicerad 26 april 2008
Philip Marklund, 19 år och ny från IFK låg bakom mycket, när Östra Torp vann i Minnesberg i går kväll. Torp vann den händelserika matchen med 5–4! BILD: Sigge Hansson
Philip Marklund, 19 år och ny från IFK låg bakom mycket, när Östra Torp vann i Minnesberg i går kväll. Torp vann den händelserika matchen med 5–4! BILD: Sigge HanssonFoto: 

Fotbollsuppfostrad i IFK men nu alltså i nedflyttade division sexlaget från Smygehamn. Mot Minnesberg hann Philip med en hel del på planen och förutom massor av delikata dribblingar och andra tekniska finesser var han delaktig i ett par mål.

Philip gjorde själv målet fram till ledning med 3-1 för Torp. Senare crosspassade han Martin Jönsson på ena foten, så att Martin själ kunde kruta in bollen till 4-2.

Efter matchen lät det så här:

Hur gammal har du hunnit bli, Philip?

- 19 år!

Varför lämnade du IFK?

- I förfjor tyckte jag att jag fick chansen i A-laget men i fjor blev det tyvärr mest B-lagsspel och det ville jag komma ifrån. Här i Torp blir det mer seriöst i A-laget och det spelar egentligen mindre roll i vilken serie vi spelar.

Din styrka är väl tekniken, eller...?

- Jo, det är det nog och så min snabbhet, avrundar Philip.

Minnesbergs IP var "fylld" med småklubbsspelare från i första hand andra division sexklubbar i samma serie men där fanns även inslag från Gylle AIF. Skansen fanns representerat på bred front och "spionerna" från Albäck fick åtminstone se mål. Både ju bakåt och framåt i rad för de båda lagen. Bortsett från väl ett och annat misstag som ledde till alla målen - det var en ganska bra match. Fyndigt spel på mittfältet och mängder av skapade chanser. Underhållningsvärdet totalt sett var högt för att vara en division sexmatch i andra omgången.

Anders Nilsson - också han ny från IFK till Torp - gjorde även han ett mål och stod för en målgivande passning. Hans passning fram till samme Martin Jönsson var om än snyggare än Philips tidigare och Martin gjorde da capo och slog in bollen i ungefär samma nätmaska till ledning med 5-2. I hemmalaget fanns också flera duktiga och allra bäst var kanske Roger Jönsson och Filip Svensson. Ki Nilsson höll i dirigentstaven på mitten och som spelande tränare tar Ki ett stort ansvar.

Några km bort spelade Anderslövs Boik hemma på konstgräsplanen mot Torna Hällestad. Då gäller division fem och Boik har här fått en fantastisk start.

3-2 i Blentarp följdes nu upp med samma segersiffror och det ger en temporär serieledning.

För BK Näset har det börjat precis tvärtom i division fyra. 1-2 snöpligt hemma mot Genarp blev nu till 0-1 borta mot Ystads IF.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.