Annons

Peter tillbaka i toppen – tvåa i Abu Dhabi

Tvåa i Europatourtävlingen och en dotter i familjen. Året kunde knappats ha börjat bättre för golfaren Peter Hanson.
Sport • Publicerad 21 januari 2007
Peter Hanson spelade stor golf i helgen i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.In på sista hålet hade han fortfarande chansen att tvinga fram ett säspel men en birdie räckte bara till andraplatsen efter britten Paul Casey. @08 Bildbyline:Bild:Nousha Salimi/Scanpix
Peter Hanson spelade stor golf i helgen i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.In på sista hålet hade han fortfarande chansen att tvinga fram ett säspel men en birdie räckte bara till andraplatsen efter britten Paul Casey. @08 Bildbyline:Bild:Nousha Salimi/ScanpixFoto:  

– Det känns jättebra på alla sätt och vis, berättar Peter Hanson i telefon från Abu Dhabi.

Även om Peter var nöjd med andraplatsen hade han in på sista hålet chansen att nå förstaplatsen.

Annons

Inspelet på 18:e hålet rullade bara någon decimeter från koppen. En eagle där och Peter Hanson hade fått ett särspel med segraren Paul Casey från Storbritannien.

– Jag hann tänka det när bollen var i luften men det kändes inte riktigt nära.

– Jag avslutade med två birdies och det ger trots allt en bra känsla, summerade Peter efter andraplatsen som gav honom drygt 1,2 miljoner kronor. Efter att ha klättrat i prislistan under de fyra dagarna i Abu Dhabi gick Peter Hanson i går ut i ledarbollen tillsammans med irländaren Padrig Harrington och spanjoren Miguel Angel Jimenez.

Jimenez delade till slut andraplatsen med Peter Hanson på 272 slag totalt, ett slag efter Paul Casey. Under sista dagens spel landade Peter på 68 slag, fyra under par.

– Precis som det brukar vara när man går ut i ledarbollen var det lite nervöst, men när man kommer in i spelet tänker man inte på det.

Peter tyckte att Harrington imponerade även om han föll i resultatlistan.

– Det kändes mer som Jimenez och jag var på samma nivå.

Tävlingen var den första sedan Peter misslyckades med att kvala in till USA-touren för två månader sedan.

Och spelet stämde överraskande bra. Under sista dagens spel hittade Peter greenerna utmärkt medan han inte riktigt fick till puttningen.

– Jag fick inte riktigt koll på farten på puttarna.

Annons

Men trots att han var så nära segern var PeterHanson inte på något vis missnöjd med andraplatsen.

– Förra året kändes som ett litet misslyckande så den här starten var precis vad jag behövde.

Tiden sedan senaste tävlingen har han bland annat ägnat åt att fundera över sitt spel och försökt att hitta ny inspiration.

– Jag kommer nog att träna lite annorlunda i år och sedan har jag även skaffat mig en ny fystränare, Pierre Johansson, berättar Peter.

Men han har även blivit pappa för första gången. Den 2 januari föddes dottern Stella.

– Fantastiskt roligt, jag har saknat henne väldigt mycket under tiden som jag har varit här nere. Men saknaden får ett slut nu, familjen ansluter till Peter i Förenade Arabemiraten natten mot måndagen.

Europatouren rullar vidare med två tävlingar i Qatar och Dubai de kommande helgerna.

– Det är bra startfält här så jag hoppas att det ger mig lite extra poäng på världsrankingen. I tävlingen här i Abu Dhabi fanns det sex spelare med som ligger på topp 20.

Poängen kan komma väl till pass om Peter Hanson vill göra ett nytt försök att kvala in på USA-touren. En hög kvalpoäng ger ett enklare kvalspel.

– Det är svårt att klara sig igenom alla tre kvalronderna sent på säsongen. Men om man får starta i omgång två är det möjligt att jag gör ett nytt försök till hösten, konstaterar Peter Hanson.

Annons

Men först på programmet står Stella, tre veckor gammal, och nästa veckas tävling i Qatar.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons