Annons

Peter redo att lyfta i helgen

Det var dagen då det sållades rejält i British Open-fältet. Veteranen Tom Watson höll, världsettan Tiger Woods försvann och Peter Hanson ligger mitt i fältet inför avgörandet. Men till skillnad från tidigare ska han lyfta under helgen. ”Jag har segerchans”, säger Peter till TA-sporten.
Sport • Publicerad 18 juli 2009

TURNBERRY

Han är sex slag efter amerikanerna Tom Watson och Steve Marino. Men fyra före Tiger Woods. Ointressant menar Peter Hanson.

Annons

– Någon frågade mig hur det kändes att vara fyra slag före Tiger. Hade Tiger legat tvåa och jag varit fyra slag före då hade jag varit nöjd.

Men Tiger Woods missade kvalgränsen och är inte med i kampen om titeln. Det är däremot Peter Hanson från Stora Slågarp som återigen, för nionde gången i rad i en major, klarade kvalgränsen.

Men han är inte nöjd med det. Peter vill slåss i toppen, vill vara med när det hela avgörs på söndag.

– Jag har segerchans, det är det jag spelar för och jag har spelet för det. Men det krävs att jag slår bollen lika bra som jag gjort den senaste tiden och att jag får igång puttningen ordentligt. Sex slag skiljer till toppen och sex slag kan gå fort.

Peter Hanson ligger på 29:e plats efter två rundor. Han låg bättre till efter två dagars spel i US Open för tre veckor sedan då en femteplats ändade i en 18:e plats.

Liknande trend har Peter haft i tidigare majors. Han har fallit tillbaka i fem av åtta tidigare tävlingar och inte någon gång har han klättrat från en placering längre bak till en plats i närheten av toppen.

– Att jag tappade sista dagen under US Open ser jag som en tillfällighet, men där fick jag också höra att jag ofta skulle tappa. Men jag tror att bilden av mig på touren är annorlunda. Jag har många gånger legat på plats 15 till 20 inför söndagen och tagit upp mig till topp fem. Det är den bilden jag har. Men nu när du säger det, du har rätt i att jag tappade på British Open förra året också, säger Peter Hanson som i fjol tappade från plats elva till en blygsam 58:e plats.

– Det är dags för ett lyft den här gången. Men det gäller att vara med sista dagen – därför är placeringen efter två dagar ganska ointressant. Golf är en ganska tråkig sport egentligen, det är som cricket. Ibland känns det så. Det är klart, för att vara med gäller det att ha en hyfsad placering och det skulle vara roligt att vara där uppe, topp tio eller topp fem och med några hål kvar ha chans att spela om det.

Peter tyckte att fredagens 71-runda var bra mycket bättre än den inledande 70-rundan, men så var det också betydligt sämre förhållanden under andra tävlingsdagen med både vind och regn som påverkade spelarna och spelet.

– Det jag tyckte var bra var när jag var tre slag över par efter nio hål men lyckades fokusera på att gå ner mot par i stället för att blicka mot kvalgränsen. Det är lätt att tappa fokus, särskilt på en linksbana när slagen kan rinna i väg.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons