Annons

Peter nära sin stora dröm: hemmaseger

Han har en seger på Europatouren. Nu har han skaffat sig bra förutsättningar för att ta en andra – och det på tourens enda hemmatävling. "Som svensk känns det väldigt stort att få ta en titel på hemmaplan", säger Peter Hanson som leder Scandinavian Masters efter halva tävlingen.
Sport • Publicerad 16 augusti 2008
Leder Peter Hanson leder Scandinavian Masters. Tillsammans med Nick Dougherty går han i dag ut i ledarboll på Arlandastad. Bild: Mats Andersson/Scanpix
Leder Peter Hanson leder Scandinavian Masters. Tillsammans med Nick Dougherty går han i dag ut i ledarboll på Arlandastad. Bild: Mats Andersson/ScanpixFoto: 

Trelleborgaren följde upp torsdagens 66-runda med en ny 66:a. Fredagens runda var siffermässigt felfri, fyra birdies och resten par.

Peter är åtta slag under par, bättre än samtliga i fältet förutom Nick Dougherty som presterat lika bra.

Annons

Inför tävlingen på Arlandastad sa Peter Hanson till TA-sporten:

– Jag ska banne mig vare där uppe (i toppen) på söndag.

Han var trött på att spela bra men ändå inte lyckas över alla fyra speldagar.

Nu har han ett riktigt bra slagläge. – Med det spelet jag haft de senaste åren så tycker jag att jag skulle ha tagit 3–4–5 segrar, säger han till golf.se.

– Och även om bra placeringar är kul så är en vinst något helt annat.

En seger på hemmaplan, inför svenska folket, skulle slå det mesta.

– För mig skulle det vara extremt viktigt, erkänner Peter. En medioker säsong skulle bytas till en riktigt bra säsong. Som svensk känns det väldigt stort att få ta en titel på hemmaplan och jag skulle gärna byta ut den, mot till exempel kommande tillfällen på Gleneagles och i Schweiz. Peter Hanson var tvåa i Scandinavian Masters på Barsebäck 2004, men har nu ett gyllene tillfälle till att förbättra sitt bästaresultat i tävlingen.

Och han har segerreceptet.

– Jag tror att jag spelar med lite för stora marginaler med för många par när det väl gäller. Jag har alltid haft bra statistik när det gäller greenträffar, men ligger ofta 7–8 meter från hål i stället för 2–3. Jag måste helt enkelt våga sikta närmare flagg, säger Peter till golf.se.

Nu verkar puttningen fungera riktigt bra. Det är andra tävlingen han spelar med sin nya putter, "Spider".

Annons

– Jag trivs bra med den, sa Peter till TA efter första dagen.

Då hade han 28 puttar.

På fredagen 26.

Det verkar gå åt rätt håll för Peter Hanson, på alla sätt.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons