Annons

Peter jagar ny topplats

Sport • Publicerad 21 augusti 2008

Segrare av Sas Masters i söndags. Redan i dag börjar nästa tävling, KLM Open.

Peter Hanson har knappt hunnit landa.

Annons

– Jag är medveten om att det kan bli svårt med fokuseringen veckan efter en så skön seger, sa Peter Hanson till golf.se på tisdagskvällen.

Men Peter har högtflygande planer. Han jagar en plats i Ryder Cup.

Två nya topplaceringar, varav en seger, är troligen vad som krävs för en direktplats. Det ser tufft ut för Söderslättsgolfaren.

– Men om jag kan behålla spelet och slåss i toppen även de här veckorna kanske det finns en liten möjlighet till ett wild card. Jag pratade med Nick (Faldo) för ett par veckor sedan och han sa då att han tar stor hänsyn till dagsform när han ska dela ut sina friplatser, säger Peter till golf.se. Efter nästa veckas Johnnie Walker Championship på skotska Gleneagles kommer laget att offentliggöras av Europas kapten Nick Faldo.

Sju spelare är klara: Padraig Harrington, Lee Westwood, Sergio Garcia, Henrik Stenson, Robert Karlsson, Miguel Angel Jiménez och Graeme McDowell.

Tre platser till finns det att spela om och så har Faldo två frikort.

KLM Open spelas på linksbanan Kennemer G&CC vid Nordsjön. Peter Hanson spelar i en riktig publikboll de två första dagarna då han lottats ihop med kompisen Henrik Stenson och fjolårsvinnaren Ross Fischer. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons