Annons

Peter Hansson gick på 61 slag

Efter tredje och avslutande rundan på årets upplaga av Karolinercupen på Trelleborgs GK kan man enkelt konstatera: - Peter Hansson kom, sågs och segrade överlägset!
Sport • Publicerad 29 juni 2003

Redan under inledningsrundan i fredags visade Peter vilken storspelare han är och som var hemma och visade upp sig lokalt. Mamma och pappa bor i Simremarken. 65-rundan då följdes av en ny 65-runda under lördagen och i går krönte han besöket med en suverän 61-runda! Nytt banrekord - det gamla löd på 64 slag och en slutrunda som lite påminde om de stora tävlingarnas, när det gäller ledarbollen. Ett helt koppel åskådare och beundrare följde Peter, slutlige tvåan Martin Persson från Ystads GK samt Stefan Strandh från Vellinge GK. Stefan slutade på en delad sjätteplats och blev överlägset bäste amatör med sammanlagt -3 över de 54 hålen. - Min klart främsta golfmerit hittills, menar också Stefan under slutrundans avslutning. Martin Persson blev inte bara totaltvåa i Karolinercupen utan blev också den ende under tävlingen som gjorde hole in one. Andraplatsen delade han med Torekovs Claes Hovstadius och båda fick -8. - Helt klart en av mina bästa golfrundor någonsin och väldigt trevligt att vara tillbaka här, menar Peter Hansson direkt efter slutrundan. Under denna presterade han inte mindre än nio birdies och var dessutom väldigt nära en eagle på både hål elva och fjorton. Bäste hemmaspelare blev assistent pro Peter Åström på herrsidan och Tina Bergstrand bland damerna. Peter besegrade därmed klart "chefen", Lars Lindh, medan Tina hade en i stort helt bedrövlig golfhelg. 86 slag under fredagens idealförhållanden följdes av hyfsade 74 under lördagen men i går var det dags igen med en djupdykning och nu fick Tina ihop 80 slag. - Jag trodde aldrig jag skulle hinna ikapp Anna (Knutsson) i dag men jag är så klart väldigt glad över att upprepa fjorårssegern, förklarar segrarinnan Susanna Berglund i Caroline Cup. Susanna och Peter Hansson är sambo och därmed var också så klart familjelyckan total efter dubbelsegern i går.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons