Annons

Peter Hansons stora debut

Han vet att det kommer att bli tufft. Ändå pratar Peter Hanson om en placering bland de 20 bästa " i sin majordebut. "Nyckeln är att träffa fairways och det borde passa mitt sätt att spela."
Sport • Publicerad 16 juni 2005

Peter Hanson har lämnat Söderslätt och befinner sig i North Carolina. I dag, 18.15 svensk tid, påbörjar han sin första majortävling i karriären. Han tävlar mot de allra bästa i världen, i en av de absolut finaste av golftävlingar.

– För oss européer är nog British Open större, men för en amerikan är detta det största man kan spela. Så inom golfen anses nog detta vara den största majorn av dem alla. Som första major och då spela US Open på Pinehurst, det måste vara det absolut tuffaste man kan vara med om.

Annons

Att US Open avgörs just på Pinehurst innebär en fördel för Peter Hansson. Han kunde knappast ha hittat en bättre bana. Den som tror sig kunna besegra Pinehurst No. 2 med hjälp av kraft borde nog ha gett sig av för länge sedan. Det här är en bana för tänkaren, för den som kan planera för nästa slag och med stort tålamod ta sig an uppgiften. Den egenskapen har Peter Hanson.

– Det gäller att hitta rätt från tee. Om man missar fairway med någon decimeter är det oftast omöjligt att ta sig därifrån. Det är så de vill ha US Open. Det blir säkert lättare i år än i fjor då US Open fick mycket kritik från spelarhåll.

Men oavsett hur svår ruffen är " det gäller att manövrera sig rätt över 72 hål.

– Nyckeln är att träffa fairways och det borde passa mitt sätt att spela. Men samtidigt, när det är så här svårt gäller det att ha bästa golfen framme.

Om Peter Hanson konserverat formen återstår att se. För tre veckor sedan blev han femma på Wentworth och därefter valde han att stå över nästa Europatourtävling. Han satsade allt på kvalet till US Open och åkte i stället för att spela in på kvalbanan i vetskap om att chansen till en bra placering på Pinehurst är god.

– Jag hade ett försprång gent-emot de som hade spelat helgens tourtävling. Jag hade gjort min egen banguide och gav mig själv en större chans. Samtidigt spelade jag väldigt bra. Peter Hanson vann kvaltävlingen och tog sig till US Open med god marginal.

Ett delmål avklarat. Och nästa…

– Jag hoppas att kunna vara med och slåss bland de 20, 30 bästa. Jag har nog större chans här än i British Open. Men man måste komma ihåg att det här är nytt för mig också " det är svårt att veta hur tufft det kommer bli. Hamnar jag bland de 20 är jag väldigt, väldigt nöjd.

– Framför allt ska det här bli kul och jag är glad att jag fått den här chansen. Det kan ge mig bra er-farenhet innan jag ger mig på St Andrews.

Dina två första majors spelas på Pinehurst och St Andrews. Kommentar?

Annons

– Det är häftigt!

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

GOLF PINEHURST
GOLF PINEHURST
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons