Annons

Peter Hansons skönaste seger

Peter Hanson tog sin första seger på Europatouren på söndagen. Men det krävdes särspel mot Peter Gustafsson innan titeln i Spanish Open var säkrad.
Sport • Publicerad 18 april 2005
Söderslätt har fått en Europatourvinnare i och med Peter Hansons seger i Spanish Open. "Den här segern betyder mycket för mig. Det är alltid svårt att ta hem första segern." @08 Bildbyline:BILD: Rafael Diaz/PRB
Söderslätt har fått en Europatourvinnare i och med Peter Hansons seger i Spanish Open. "Den här segern betyder mycket för mig. Det är alltid svårt att ta hem första segern." @08 Bildbyline:BILD: Rafael Diaz/PRBFoto: 

Peter Hanson, Stora Slågarp, var givetvis mycket glad över segern.

– Jag är oerhört stolt över titeln och glad över att jag äntligenlyckats blien vinnare på Europatouren, sa Peter Hanson in i TV-kameran minuterna efter segern uppger golf.se.

Annons

– Jag är verkligen nöjd med mitt spel i dag, under den press som det innebär att gå ut som ledare i sista ronden. Jag tror inte jag missade några slag under hela ronden. Visserligen hade jag några dåliga klubbval, på tvåan och femman bland annat, men frånsett det var det riktigt bra golf rakt igenom. – Den här segern betyder mycket för mig. Det är alltid svårt att ta hem första segern och jag har inte haft så många chanser tidigare. Att få till det första gången känns riktigt bra.

Peter Hanson var i ledning inför den fjärde och sista ronden " men efter Peter Gustafssons storspel blev det en dramatisk avslutning på dagen. Gustafsson låg på femte plats inför den sista ronden, men seglade upp i täten efter en stark 66-rond, jämfört med lördagens 75 slag.

Efter 18 hål låg båda på åtta under par (sammanlagt 208 slag), och det krävdes särspel för att skilja dem åt.

Det var två nervösa svenskar som gjorde sig redo för avgörandet.

– Peter ville småprata på vägen till det artonde hålet men jag ignorerade honom mer eller mindre. Jag ville fortsätta att fokusera på spelet. Så nu är jag skyldig honom en middag, sade 27-årige Hanson, som inte lär ha några problem med att betala notan.

Prischecken för segern var på 357 000 dollar, 2,66 miljoner kronor och han är nu åtta på European Tour Order of Merit.

Hanson lyckades behålla fokus på uppgiften och det räckte med ett par för att han skulle säkra sin första seger på Europatouren. Tidigare har han som bäst varit delad tvåa på touren, i Scandinavian Masters på Barsebäck förra året.

Till skillnad från lördagens rond (treputtar på de fyra sista hålen) stämde puttningen mycket bättre på söndagen.

– Jag kände mig mycket mer stabil i puttningen efter att ha stått och tränat i en halvtimme i lördags natt, sade 27-årige Hanson, som spelar för Bokskogen.

Peter Hanson trivdes på den blåsiga banan och gick under banans par (72) samtliga fyra dagar.

Hanson blev den 21:e svenske vinnaren på Europatouren och tog den 57:e svenska segern. (TT/TA)

GOLF SAN ROQUE
GOLF SAN ROQUE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons