Annons

Peter Hansons flyt har vänt

Peter Hansons har ofta hamnat precis utanför topp 50 på världsrankingen men under måndagsmorgonen fick Slågarpssonen nytt hopp om spel i US Masters 2010!
Sport • Publicerad 24 november 2009

TRELLEBORG. Peter fick nämligen besked att han ändå klättrat över den magiska gränsen och ligger i nuläget 49:a. En plats på topp 50-listen innebär en gratisskjuts till US Masters och Augusta National den 9–12 april!

Det finns dock moln på Hansons himmel och de utgörs av de två europatourtävlingar som ligger inplanerade i Sydafrika under december. Dessa tillhör förvisso 2010-års program men oavsett; resultaten påverkar årets världsranking.

Annons

– Jag kan bara hoppas att min nuvarande placering håller och jag står fast vid mitt beslut; jag kommer inte att åka till Sydafrika.

Han har dock en reservplan – om det olyckliga ändå sker och han faller under 50-gränsen igen:

– Ja, då får jag försöka ta mig upp på topp 50 under våren i stället.

Det finns åtminstone ett par-tre spelare som ordentligt kan hota Peter och den ene är svensk!

– Ja, ”Alex” (Alexander Norén) kan mycket väl ta sig förbi!

Norén ligger 53:a för tillfället men kommer att åka till Sydafrika och dit åker säkert också Stephen Ames, från Kanada, på jämna 50:e platsen, Graeme McDowell, Nordirland, 51:a och Ryan Moore, USA, 52:a.

När Peter Hansson begrundat den nya rankinglistan hittar han ytterligare ett namn och som han ser som kanske värsta hotet – jämte Norén:

– Ja, Adam Scott har spelat väldigt stabilt på sistone och han har säkert chansen att ta ytterligare rankingpoäng hemma i Australien under december.

Scott ligger 56:a i nuläget och det handlar kanske till och med om sju-åtta spelare som kan komma i fatt och kanske förbi Peter Hanson. Japanen Katayama, indiern Milkha Sing och thailändaren Jaidee ligger bara drygt 100 poäng efter Peter och logiskt kommer dessa att ställa upp i en eller annan tävling som nu börjar ta fart på andra sidan jordklotet

När det gäller topp 15-missen (Peter Hanson slutade på 16:e plats i Dubai) får den trots allt inga gigantiska golfkonsekvenser. Hanson går visserligen miste om en direktplats till US Open men British Open och PGA-mästerskapen får han spela ändå. För US Masters är det dock bara världsrankingen som gäller.

Sigge Hansson
Sigge Hansson Fredrik Hedenskog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons