Annons

Peter Hansons bästa major när Angel Cabrera vann US Open

Efter 72 hål på Oakmont var Peter Hanson mest glad över att ha spelat färdigt. Det var under lördagen som han spelade bort sina chanser till en topplacering i US Open. Peter svarade ändå för sin bästa majortävling som Angel Cabrera vann. Niclas Fasth kom på en mycket fin fjärde plats, endast två slag efter.
Sport • Publicerad 18 juni 2007
Angel Cabrera vann US Open, argentinarens första major-titel. Han vann på 275 slag. Peter Hanson svarde för sin bästa major när han blev 30:e man. Niclas Fasth kom på en mycket fin fjärde plats. BILD: Scanpix
Angel Cabrera vann US Open, argentinarens första major-titel. Han vann på 275 slag. Peter Hanson svarde för sin bästa major när han blev 30:e man. Niclas Fasth kom på en mycket fin fjärde plats. BILD: ScanpixFoto: 

Peter Hansson från Stora Slågarp var på väg mot en riktigt bra insats i US Open. Men under lördagen föll han tillbaka, från delad 13:e till delad 35:e. Avslutningen var desto bättre och han slutade på 30:e plats i sin fjärde major-tävling, hans bästa placering.

– Jag är besviken på gårdagen, sa Peter till TA-sporten på söndagskvällen.

Annons

– Att komma runt 30:e är ingenting att säga om – jag var här för att slåss om det. Men Stenson (Henrik, världssexan som missade kvalgränsen) sitter här bredvis och säger att han hade varit jäkligt nöjd om han kommit 30:a…

Peter Hanson fick precis som de övriga i fältet kämpa hål för hål på svåra Oakmont, Pennsylvania.

Under stora delar av tävlingen visade Peter att han håller högsta klass. De första 27 hålen och de sista 9 spelade han bara ett över par. Problemet var att han under de övriga 36 var 16 över par.

– Puttningen var det som höll mig kvar under de första två dagarna. Men under tredje varvet hade jag 41 puttar. Greenerna är så svåra att det är lätt att tappa känslan i puttningen.

297 slag totalt (71-74-78-74) innebar 17 slag över par.

– Det var bara att kämpa på. Alla får göra det. 17 slag över par och 30:e man talar för sig själv.

– Jag tycker ändå att banan är rättvis. Men det gäller att spela bra och att putta bra. Det gäller att sikta på att gå ett eller två över par per varv, då är man med om det, sa Peter innan han satte sig på flyget till München för spel på Europatouren senare i veckan.

Kampen om US Open-titeln blev en rysare där en sydamerikan snodde titeln framför amerikanarna..

Argentinaren Angel Cabrera svarade för en mäktig upphämtning och ledde ett tag med tre slag. Men bogeys på både 16:e och 17:e och bjöd in två av hemmafavoriterna.

Jim Furyk, från närbelägna Pittsburgh, var först att utmana. En slarvig bogey på 17:e förstörde hans chanser till publikens stora besvikelse.

Annons

Tiger Woods, världsettan som när han gick ut i ledarbollen på söndagen hade två slag tillgodo på Cabrera, var inför sista hålet ett slag efter argentinaren. Tiger var tvingad att sänka en putt från drygt tio meter på sista hålet för birdie, men bollen hade inte rätt linje.

38-årige Angel Cabrera vann därmed sin första major-titel och han var den ende som lyckade gå två rundor under par på Oakmont – 69-71-76-69 för 285 slag.

Niclas Fasth puttade bäst av alla på Oakmont och blev bäste svensk. Fasth slutade på en mycket fin fjärde plats, endast två slag från Cabrera efter 287 slag (71-71-75-70). Carl Pettersson blev delad 17:e, 293 slag (72-72-75-74).

Martin Falkenby

Fotnot. Peter Hansons tidigare bästa major var i British Open 2005 då han blev 34:a.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons