Annons

Peter Hanson till Bokskogen

Nordea Tour meddelar – trots ovissheten in i det sista – att Peter Hanson kommer hem till tourfinalen på Bokskogens GK som inleds på fredag och när han nu kommer så är det till den ”egna tävlingen”.
Sport • Publicerad 25 september 2013
Peter Hanson.
Peter Hanson.Foto: Julio Cortez

Peter Hanson var tidigare bäste svensk på världsrankingen men i takt med Henrik Stensons frammarsch och Hansons problem med ryggen, har ordningen nu blivit omvänd – med Stenson på en fjärdeplats och Hanson numera först på 39:e plats.

Ryggproblemen har dock släppt något den senaste tiden och det gör, att han tror sig klara av – i första hand – en Atlantflygning – något som bara för några veckor sedan nästan var omöjligt att genomföra. Det handlar om ett diskbråck som behandlats ”aggressivt” varje dag och där en maskin helt enkelt har dragit isär kotorna, så att den skadade disken ska kunna återfå sin plats.

Annons

Var krisläge

Tidigare i höst var det krisläge för Hanson, när det gällde att rädda tour-kortet i PGA men till sist lyckades han ändå nå upp till de stipulerade 15 tävlingarna som krävs under ett år.

– Det är ju egentligen inte det smartaste att just sätta sig på ett flyg tur och retur över Atlanten men jag vill ju så gärna vara med på min egen tävling. Kiropraktorn hade sista ordet och när han sa okej, bokade jag en biljett. Lika bra också att testa och efter Bokskogen är det några viktiga tävlingar jag inte gärna vill missa och det är bland annat tävlingen senare i Shanghai – som jag vann förra året – som gäller, säger Peter Hanson till Nordea Tour.

750 000 kronor på spel

30 damer och 30 herrar gör upp om 300 000 respektive 450 000 kronor i prispengar i finalen. Den som vinner Nordea Tour Ranking blir slutsegrare på 2013 års Nordea Tour. Just nu leds rankingen av Lina Boqvist, Isaberg GK och Jesper Kennegård, AIK Golf.

Louise Löfgren
Skånemedia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons