Annons

Peter Hanson nia på Irland

Peter Hanson är tillbaka på allvar. På söndagen blev han bäste svensk på Europatourtävlingen på Irland. "Ett steg framåt. Snart kan det nog lossna rejält", säger Peter efter sin nionde plats.
Sport • Publicerad 10 juli 2006

Fem slag under par inför sista dagen blev också fem under par efter de sista 18 hålen.

Golfaren från Stora Slågarp gick på par sista dagen, vilket var en klar förbättring jämfört med hur det sett ut de senaste veckorna.

Annons

– Skönt med en hygglig avslutningsdag. Jag har legat tia eller elva de inför söndagen de senaste veckorna, men det har blivit lite skit av det, säger Peter Hanson.

Tävlingen på K Club bjöd på brittiskt väder – mycket regn, mycket vind.

– En mycket blandad vecka med både väldigt bra spel och lite sämre, säger Peter som bland annat behövde nio i på ett par fem i fredags.

– Jag har aldrig gjort 21 birdies på 72 hål och sen bara hamnat fem under par. Det var svårt att bedöma vinden men jag har slagit bollen bra.

Niondeplatsen på Smurfit European Open är Peters bästa sedan han däckades av ett virus på balansnerven. Nu är han tillbaka och hoppet lever om att starta i British Open – han missade kvalet under sitt uppehåll från golfen.

– Jag är på väg över till Glasgow nu för Loch Lommond nästa helg. Där finns det ett par platser till British Open, men det krävs riktigt bra spel.

Walesaren Stephen Dodd behärskade förutsättningarna på K Club bäst. Han vann nio slag under par.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons