Annons

Peter Hanson med direkt

Peter Hanson inledde US Open med 71 slag, ett över par. "Himla skönt", säger Peter som har tätkänning trots problem med drivern.
Sport • Publicerad 15 juni 2007

Utslagen hamnade lite väl snett på den tuffa bana. Peter Hanson träffade bara hälften av Oakmonts fairways. Normalt sett skulle det ha drabbat resultatet i högre utsträckning än det gjorde.

– Jag fick ingen ordning på drivern, men jag hade några riktigt fina långputtar. Två gånger tvingades Peter, som inledde spelet på hål 10, kapitulera gentemot banan. Hål 18 och hål 1 innebar bogeys.

Annons

– Jag missade fairway på båda. På ettan fick jag hacka ut mig 20 meter och fick rädda bogey. På 18:e hade jag ändå chans att göra par, men missade putten.

Annars var det puttningen som var räddningen.

– Järnspelet var hyfsat även om jag inte kunde gå för pinnen eftersom jag oftast låg i semiruffen. Det var bara att försöka få upp bollen på green.

– Jag hade en bra känsla med puttern vilket gav många enkla par, säger Peter som smekte iväg en handfull riktigt långa puttar på ett imponerande sätt.

– Samtidigt hade jag väl inga birdielägen. Det handlade mer om att hålla nere antalet bogeys.

En birdie blev det dock, på 13:e hålet – Peters fjärde för dagen. Regnet som föll på onsdagen innebar att greenerna mjuknat upp och det syntes på resultatlistan. Vid denna tidnings pressläggning var en handfull spelare under par – med britten Nick Dougherty i ledning i klubbhuset på två under par.

– Men jag tar 71 slag varje dag resten av tävlingen. Fyra över par räcker långt på söndag, tror Peter.

Och mycket talar för att det kommer bli svårare.

– Banan var ett antal slag lättare i dag. Dels på grund av regnet, men ruffen var också nedklippt. Nu är det fint väder och de låter nog greenerna torka ut.

Peter Hanson, som spelar sin fjärde major, var lyrisk över stämningen på banan.

Annons

Det är en så otroligt härlig inramning. Jag har aldrig spelat inför så mycket folk.

På söndag lär det bli ännu bättre stämning och kanske är en skåning från Stora Slågarp med i toppen.

– Formen är inte hundraprocentig och jag har haft problem med min driver en tid. Fortsätter jag som i dag så blir det svårt, men får jag ordning på utslagen så kommer jag ha en bra chans.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons