Annons

Peter Hanson klarade cutten

Efter förra helgens seger i Europatouren på Mallorca fortsätter Peter Hanson att spela stabil golf. Denna vecka gäller Wentworth Club i engelska Surrey och Peter klarade cutten med tre slag tillgodo.
Sport • Publicerad 22 maj 2010

TRELLEBORG. Peter har gått runt på par sammanlagt så här långt och ligger bland ett koppel golfare på 30:e platsen inför fortsättningen i dag och i morgon. Med 142 slag ligger Peter parallellt med Alexander Norén men bäst bland svenskarna är Fredrik Andersson Hed på delad femteplats. Fredrik ligger två slag efter ledande engelsmannen Luke Donald och verkar ha hittat spelet ordentligt efter segern i Italien för 14 dagar sedan.

145 slag var gränsen för cutten och den gränsen klarade Robert Karlsson precis. En som såg ut att hamna utanför fortsatt spel var Henrik Stenson och till sist blev det ett speciellt slag som räddade svensken, även om han slutade på slaget under Karlsson eller på 144.

Annons

Spelarna på Europatouren har i två dagar klagat på att avslutningshålet på Wentworths västra bana blivit för svårt. Ändå var det på just det ombyggda och 493 meter långa 18:e hålet som Stenson svarade för sin sensationella birdie och så här gick det till:

Bollen hamnade i bunkern och 220 meter till flaggan på banans svåraste hål. Då tog Henrik Stenson fram sin spoon, dammade upp bollen på green, avslutade ronden med birdie och klarade kvalgränsen precis!

Bland utslagna märks spanjoren Jiménez tillsammans med svenskarna Niclas Fasth och Johan Edfors.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons