Annons

Peter Hanson först ut i Seve Trophy

Seve Ballesteros har gjort sitt val. Svenskparet Peter Hanson (och Robert Karlsson spelar tillsammans under första dagen av Seve Trophy. "Jag tror vi funkar bra tillsammans", säger Peter.
Sport • Publicerad 27 september 2007

På torsdagen inleds den femte upplagan av Seve Trophy, matchen mellan Kontinentaleuropa och Storbritannien/Irland.

– På sätt och vis är det en märklig match eftersom det är en träningsmatch inför Ryder Cup. Det är inte meningen att det ska bli för mycket fighting spirit lagen emellan. Nästa år är vi ju med i samma lag, säger Peter Hanson.

Annons

Därmed inte sagt att Peter inte vill vinna.

– Absolut vill jag vinna. Det är en häftig tävling med matchspel och vi ska ha hitta rätt tändningsnivå i vårt lag.

Idén till Seve Trophy är Seve Ballesteros, som även är Kontinentens lagkapten. Han ville få mer matchspel och laganda i en sport som i högsta grad är individuell.

Torsdag och fredag spelas bästboll, under lördagen foursome och greensome och på söndagen de tio avslutande singlarna enligt Ryder Cup-modell. Kontinenten vann den första upplagan av Seve Trophy, 2000. De tre senaste upplagorna har Storbritannien/Irland vunnit och är stor favorit även i år.

– På pappret är vi inte alls så starkt. De har Colin Montgomerie, Justin Rose och Paul Casey och vi slår ur underläge. Men det har man sagt inför Ryder Cup också och det handlar om att ha rätt inställning, säger Peter Hanson.

Redan i den första matchen ställs Peter Hanson och Robert Karlsson mot en av de främsta i matchspel – Colin Montgomerie, i par med Marc Warren.

– Det ska bli jäkligt roligt att möta "Monty". Både min och Roberts form är lite vacklande. Men det är en lång bana och den passar oss bra.

Peter Hanson och Robert Karlsson är även spelpartners i kommande World Cup, inofficiella par-VM.

– Därför är det här bra träning. Jag tror vi funkar bra tillsammans, är båda lugna och kompletterar varandra spelmässigt.

Martin Falkenby

Annons

Seve Trophy spelas samtidigt som USA tar sig an resten av världen i Presidents Cup. Spelplatsen är irländska The Heritage och tävlingen direktsänds i Viasat Golf. Spelarna i vinnande lag erhåller vardera 125 000 euro, förlorarna 75 000 euro.

Torsdagens bästbollar:

Peter Hanson/Robert Karlsson–Colin Montgomerie/ Marc Warren

Miguel Angel Jiménez/Gonzalo Fernandez-Castaño–Bradley Dredge/Phillip Archer

Raphaël Jacquelin/Gregory Havret–Paul Casey/Simon Dyson

Thomas Björn/Sören Hansen–Nick Dougherty /Graeme Storm

Markus Brier/Mikko Ilonen –Justin Rose/Oliver Wilson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons