Peter Hanson föll i segerstriden

Återigen var Peter Hanson i segerstrid på Europatouren. I stället var det Miguel Angel Jiménez, Spanien, som segrade i Hongkong Open på 15 slag under par. Nu börjar Peter bli trött på hedrande topplaceringar. "En seger borde ligga nära nu", säger han.
Sport • Publicerad 18 november 2007

Peter Hanson var en av fyra spelare som var inblandad i kampen om segern i tävlingen som avgjordes på söndagsmorgonen svensk tid.

Robert Karlsson hade inför sista dagen fyra slags ledning till spanjoren Miguel Angel Jiménez och fem till K J Choi, Sydkorea, och Peter Hanson.

Peter fick en bra start med tre birdies på de första sju hålen. Robert Karlssons försprång krympte till två slags marginal. Men bogeys på nionde och tionde hålen förstörde dagen även om Peter inte saknade möjligheter på slutet.

– Det är så himla viktigt att hålla i sitt spel. Jag låg 14 under par innan nionde hålet och plötsligt var jag 12 under. Men jag kände ändå att hade en bra chans även under de sista hålen, ja även på 18:e, berättar Peter Hanson i telefon från Hongkong.

Med tre hål kvar att spela var Peter fortfarande två slag från ledarduon Karlsson och Jimenez. Både på 16:e och 17:e strök birdieputtarna hålkanten.

På 18:e blev det en bogey.

– Jag kan fortfarande inte fatta vad som hände där. Jag slog mitt utslag mitt i fairway, men bollen måste ha träffat ett sprinklerlock eller nånting. För bollen låg bland träden till höger och jag kunde bara chippa ut mig på fairway, säger Peter.

– Jag var jädrigt besviken när jag kom in. Det hade varit guld värt med en birdie där. Kanske inte guld, däremot hade 15 under par räckt till särspel mot Jimenez. Spanjoren som märkligt nog klarade segern med en bogey på sista hålet, då Robert Karlsson spelade bort sina chanser med en dubbelbogey.

Peter Hansons placering var den femte bland de fem bästa på Europatouren i år. Hans enda tourseger kom för två och ett halvt år sedan.

När kommer nästa seger?

– Det undrar jag också. Jag hade känslan den här veckan att det skulle kunna hända något. Jag vill inget annat än att vinna och jag spelar ju jättebra golf. Det är en skön känsla att veta att jag kan vara med i toppen i stort sett varje vecka och en seger borde ligga nära nu. Kanske kommer den redan kommande veckoslut. Peter Hanson och Robert Karlsson bildar ett slagkraftigt svenskt lag i par-VM på Mission Hills i Kina.

– Vi är två golfare som verkligen är i form och det gäller att vi inte går in i tävlingen och är besvikna efter vad som hände här i dag. Kan vi bara ladda om så ska vi vara med och slåss om segern, säger Peter Hanson som tror att England (Ian Poulter/Justin Rose) och Sydafrika (Trevor Immelman/Retief Goosen) blir de farligaste konkurrenterna.

Efter par-VM, eller World Cup som är det officiella namnet, väntar semester för Peter efter ett intensivt och framgångsrikt år.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.