Annons

Peter Hanson bland de 16 bästa – "Jag älskar det här"

Peter Hanson fortsätter att överraska i matchspels-VM. Nu är han bland de 16 som är kvar i tävlingen. "Jag älskar det här!", säger han. Efter segern mot världssjuan Robert Karlsson i första omgången satte han Stephen Ames på plats. Seger med 2/1 efter hela sex birdies.
Sport • Publicerad 27 februari 2009

– Det var mycket som var bra i dag, särskilt de 13 första hålen, berättar Peter för TA-sporten efter segern.

Peter Hanson från Stora Slågarp är ende svensk kvar i World Golf Championships som avgörs i Arizona där världens bästa golfare gör upp.

Annons

Av de 64 startande är nu endast 16 kvar och Peter är nära att samla ihop tillräckligt med rankingpoäng för att ta sig in bland de 50 bästa på världsrankingen. Det är ett av hans största mål hittills och det skulle dessutom ta honom till årets första major, US Masters.

I vägen står först och främst Paul Casey, engelsmannen som är rankad 23:a och som blir en tuff nöt att knäcka i fredagens kvartsfinal.

– Paul är en väldigt bra matchspelare, men jag är i bra form. Det blir svårare än mot Robban och Ames, det är jag beredd på, men det är så himla roligt med match. Jag älskar det. Jag är en adrenalinjunkie och pulsen gick upp när han vann det 16:e.

Efter det 13:e var Peter tre hål upp, men så tappade han både hål 14 och 16, för att sedan avgöra med en tvåmetersputt på 17:e.

– Ett riktigt bra inspel från semiruffen. Det var jäkligt skönt att avgöra där och slippa spela det 18:e.

Precis som mot Robert Karlsson fick Peter en smakstart i matchen mot Ames. Han vann tre av de fyra första hålen.

– Jag har siktat in mig på det, att vara på hugget direkt så att jag får en bra start.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons