Annons

Peter hade "killerinstinkt" – enda svenskhopp i match-VM

Peter Hanson besegrade världssjuan Robert Karlsson i match-VM i Arizona. "Jag hade en bra känsla direkt", säger han till TA-sporten efter segern med 3/2.
Sport • Publicerad 26 februari 2009

Peter fick en smakstart i svenskmötet med Robert Karlsson. Han vann två av de tre första hålen och där grundlades segern.

- Jag hade killerinstinkt i dag. Det gör stor skillnad att få en sån start. Hamnar man efter tar det mycket energi att försöka jaga.

Annons

På det andra hålet satte Peter upp en lobbwedge för enkel birdie och på det tredje hålet puttade Robert Karlsson bort sig.

- Robert missade några puttar. Samtidigt hade jag några enkla missar, spelet var inte lika bra som jag hade hoppats. Matchen var lite tajtare än det såg ut.

Peter säkrade segern, 3/2, på 16:e hålet tack vare en parputt på en och en halv meter.

I och med att Henrik Stenson föll mot Davis Love III, USA, är Peter ensam svensk kvar i tävlingen.

Söderslättsgolfaren Peter Hanson ställs i andra omgången mot Steven Ames, Kanada, som är rankad 42:a i världen. Ames besegrade spanjoren Alvaro Quiros efter bra spel.

- Jag tror på bättre spel mot Ames. Det känns som att det kan bli en riktigt bra match.

Hur är det att spela en tävling där de 64 bästa är på plats?

- Det är riktigt kul. I och med att det är match så är det som att det är söndag eftermiddag varje dag. Hela tiden gäller det att prestera sitt bästa.

Tiger Woods, som ställdes mot australiern Brendan Jones, gjorde comeback efter åtta månaders frånvaro och det var en till synes minst lika stark världsetta som var tillbaka.

Tiger verkar vara mannen att slå i World Golf Championship - och därmed är allt precis som förr.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons