Annons

Peter Abelsson nära MFF

"Det verkar som om allt går i lås", säger MFF:s ordförande Bengt Madsen. "Abel" är tänkt som ersättare för Daniel Majstorovic i MFF, Majstorovic som är på väg till FC Twente i Holland.
Sport • Publicerad 31 augusti 2004

Backklippan och lagkaptenen Peter Abelsson kan vara förlorad för TFF. Malmö FF jagar en ersättare för Daniel Majstorovic och "Abel" står högst upp på önskelistan.

- Peter Abelsson är vårt absoluta primäralternativ, bekräftar MFF:s ordförande Bengt Madsen.

Annons

Det saken hänger på för MFF:s del är om Daniel Majstorovics övergång till holländska Twente blir verklighet. Deadline för internationella övergångar var vid midnatt natten till onsdag. I allsvenskan är det däremot fritt fram för klubbyten ända till den 23:e omgången, det vill säga den fjärde från slutet.

- Vi kan fortsätta att diskutera detaljer med Abelsson ett tag men vi vill ju att han ska komma i träning så fort som möjligt, säger Bengt Madsen.

För att släppa Daniel Majstorovic var det en absolut förutsättning för MFF att man hittade en fullgod ersättare, och det bums. Laget strider om SM-guldet och att vänta till seriens slut var aldrig aktuellt.

- Det är därför vi har diskuterat det här med Abelsson och TFF nu och det verkar som om allt går i lås, säger MFF-ordföranden.

För TFF:s del betyder detta att lagkaptenen och den genomgående klart bäste spelaren hittills i år försvinner - och det samtidigt som laget kämpar för sin allsvenska överlevnad. Det ser tufft ut MED Abelsson i laget. Utan blir det förstås än mycket tuffare.

Precis som turbulensen efter Ulf Larssons abrupta slut i föreningen lagt sig ställs alltså styrelsen inför ännu ett svårt beslut.

- Detta är ett jättesvårt beslut med tanke på det läge vi är i, kanske ännu svårare än tränarfrågan i somras, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

Abrahamsson och styrelsen har mycket att ta hänsyn till.

- Självklart vill vi inte släppa en spelare som betyder så mycket för laget mitt under pågående slutstrid. Vi har också ett ansvar gentemot sponsorer och publik, allt kan ju fortfarande hända.

- Men det handlar om en fantastisk spelare, vår lagkapten, som vid flera tillfällen visat stor lojalitet gentemot föreningen. Och vi har en policy som säger att vi inte stoppar en spelare som har möjlighet att komma vidare ut i Europa eller till en ledande nordisk klubb, och dit får man ju räkna Malmö FF. Det som gör det här känsligt är ju att det är mitt under säsong.

Annons

Enligt TFF-ordföranden handlar det mer om "sportsmanship", om att inte sätta käppar i hjulet för en trotjänare, än om pengar, även om "Abel" inte kommer att släppas för småsmulor.

- Det är klart att vi kommer att kräva en ordentlig summa pengar, en summa som motsvarar hans klass. Det är Malmö som initierat detta och för oss är det ingen panik.

Peter Abelsson kom till TFF 1999 och är nu inne på sin sjätte säsong i klubben.

Han har kontrakt till och med 2005.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons