Annons

Petad "Isak" med i landslaget?

Andreas Isaksson upplever just nu sin största motgång på svensk mark. I sex allsvenska matcher på raken har han varit petad i klubblaget, en petning som kan kosta honom en landslagsplats. - Jag tror inte jag är aktuell eftersom jag inte fått spela. Det blir nog U 21 i stället, säger Andreas själv.
Sport • Publicerad 12 augusti 2002

Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg presenterar i dag truppen till bortamatchen mot Ryssland. Det är dags att bygga ett lag till nästa mästerskap, EM i Portugal om två år. Den stora frågan är vilka tre målvakter som Lars-Tommy väljer att ta med. Magnus Hedman är andremålvakt i nya klubben Celtic och Magnus Kihlstedt är skadad. Därmed hade dörren legat öppen för Andreas Isaksson, men sedan VM-äventyret har han mest suttit på bänken i Djurgården. Djurgårdstränaren Sören Åkeby fick se Andreas agera osäkert i två matcher direkt efter VM och sedan dess har Rami Shaaban har vaktat stockholmarnas mål, och han har gjort det bra. - Andreas har tagit petningen bra, säger Sören Åkeby. Det tog några dagar för honom att smälta situationen, men nu har han verkligen höjt sig. För Djurgården väntar kval till Uefacupen på torsdag, borta mot irländska Shamrock. Frågan är om Andreas får chansen då Rami Shaaban var mindre bra i söndagens match mot Malmö FF. - Om våra målvakter har liknande form så behöver vi inte byta. Vi har en angenäm situation och det är små marginaler, men vi som ser våra spelare varje dag måste kunna avgöra vilka som ska få spela, säger Sören Åkeby som ändå tror på en landslagsplats för den förre TFF:aren. - Jag skulle bli jätteförvånad om Andreas inte skulle bli uttagen, det finns inga andra. Jo, det skulle väl vara Rami då, men man ska tänka på att han bara gjort elva allsvenska matcher. - Om Hedman blir uttagen så ska de ta ut Andreas också. Andreas kommer bli en världsmålvakt, han har oerhört stor potential men han måste få lära sig ta motgångar som den här. Jag har pratat med Tommy Söderberg och han säger att han är jättenöjd med vad Andreas presterade i Japan. Andreas Isaksson har kontrakt till och med 2004. - Men jag stannar inte här i två år om jag får sitta på bänken.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons