Annons

Persson till kvartsfinal

Två världsspelare på en dag. Jörgen Persson, 42, fortsätter att visa klass i OS-pingisen. Efter seger i rysaren mot världsfemman Vladimir Samsonov är svensken klar för kvartsfinal.
Sport • Publicerad 21 augusti 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Jörgen Perssons slog ut sin betydligt högre bättre motståndare med 4- 3 i set (7- 11, 8- 11, 11- 9, 11- 13, 11- 7, 12- 10, 11- 9 ) efter stor dramatik.

Mest dramatiskt blev det i sjätte set. Persson fick en boll med sig som Samsonov, och sedan även domarna, ansåg var kant in från vitryssen. Bollen spelades till slut om, men Samsonov vann den också och gick fram till 10-8 och två matchbollar.Men Persson räddade dem, vände och i sjunde och avgörande set var det Perssons tur att ha två matchbollar. Samsonov räddade den första, men den andra förvaltade den svenske veteranen på bästa sätt. I kvartsfinalen väntar på fredagen en annan veteran kroaten Zoran Primorac - liksom Persson en av blott tre spelare som varit med i alla sex OS-turneringar sedan bordtennisen gjorde entré 1988.

Tidigare på torsdagen hade Persson, rankad 34 i världen, vesegrat Cheung Yuk, Hongkong, med 4-1 i set i tredje omgången, 11-9, 11-7, 11-4, 9-11, 11-2. Cheung Yuk är rankad 13 i världen och var niondeseedad i OS-singeln, men rådde inte på Perssons stabila spel.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons