Annons

Persson sänker arvodet

Alexander Persson har gått med på sänkt lön för att hjälpa Stavsten i den ekonomiska krisen. "Om klubben behöver hjälp ska jag göra vad jag kan", säger den 23-årige kantspelaren.
Sport • Publicerad 18 november 2009

TRELLEBORG. Stavsten har hållit enskilda möten med spelarna med en vädjan om att sänka arvodena.

– Uppgiften att alla kontrakten är uppsagda stämmer inte. Det var bara de danska spelarnas kontrakt som sagts upp, säger sportchefen Staffan Ekberg.

Annons

– Däremot har vi talat om med spelarna om den allvarliga situationen och frågat om de är beredda att sänka sina arvoden. Många har visat stort Stavstenshjärta och varit tillmötesgående, säger Staffan Ekberg.

Och om de inte väljer att gå med på sänkt lön?

– Då får de vara kvar i alla fall, med den lön de har, det ska vi klara.

Med uppsägningen av de danska spelarna har klubben skurit bort den största delen av kostnadsmassan när det gäller A-truppen.

– Det som hänt är tråkigt, jag trodde inte att det var så allvarligt. Det är ju upp till var och en hur man vill göra, säger Alexander Persson som efter samtal med sportchefen valt att sänka sitt arvode.

– Jag personligen ställer mig positiv till det, man ska inte kasta in handduken bara för att ser kritiskt ut ekonomiskt, säger han.

– Visst finns det en smärtgräns, men som det ser ut nu är jag inställd på att fortsätta här, säger Alexander Persson som är inne på fjärde säsongen i Stavsten.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons