Annons

Pernilla Nilsson vann SM-guld

Pernilla Nilssons argaste konkurrenter strök sig. Därmed ökade favorittrycket på den regerande mästarinnan.
– Skönt att få behålla titeln ett år till, säger en lättad Pernilla Nilsson efter segern på 200 meter vid inomhus-SM i Örebro.
Sport • Publicerad 19 februari 2012
Foto: PHOTO: DECA Text&Bild
Foto: PHOTO: DECA Text&Bild

För ett år sedan kom hon från ingenstans och sprang rakt in i sprintereliten. Ett SM-guld som överraskade alla, inklusive henne själv.

– Man blir väldigt glad när man vinner sitt första SM-guld. Man blir väldigt glad när man vinner sitt andra SM-guld. Men den här gången var det mer väntat eftersom de flesta strök sig, säger IFK-sprintern.

Annons

Sverigeettan på distansen, Moa Hjelmer, valde att satsa på 400 meter – ett lyckat val som gav henne en biljett till inne-VM i Istanbul. Två andra konkurrenter försvann efter försöken på grund av skade- och sjukdomsproblem.

Favorittrycket ökade på trelleborgskan – ett tryck som hon stod emot.

Tolv hundradelars segermarginal förra året. I år var den marginalen halverad. Men Pernilla Nilsson var först i mål den här gången också.

Med bästa tid till finalen utgick hon från bästa banan, bana tre. Utanför sig hade hon hemmahoppet Elin Östlund.

– Jag fick en hyfsad start. I mitten av andra kurvan var jag ikapp och ut ur kurvan var jag förbi, berättar Pernilla Nilsson.

– Mot mål hörde jag de andra bakom mig, då fick jag öka lite.

24,57 innebar säsongsbästa för Pernilla Nilsson som skaffat sig den fina vanan att prestera bäst när det gäller som mest.

– Det är alltid lika kul att vinna SM-guld. Det här betyder att jag blir mer taggad att sätta igång träningen igen för utomhussäsongen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons