Pernilla Nilsson slog personligt rekord i Lund

Det gick inte många dagar in på nya året, förrän IFK friidrotts löparess Pernilla Nilsson slog till med personligt rekord på 60 meter. Pernilla vann med tiden 7.67.
Sport • Publicerad 18 januari 2011

TRELLEBORG. Tävlingen gällde traditionella Sprinterträffen som IFK Lund nu arrangerade för 15:e gången och Pernilla upprepade tiden i ett extralopp. Pernilla tävlar som 19-åring i seniorklassen och vann före Kim Mc Cabe som fick 7.86 och Sara Svensson 7.93 – IFK Lund respektive Åhus.

– Det kunde varit ännu bättre men nu är jag endast några hundradelar över klubbrekordet, inleder Pernilla ”dagen efter”.

Hon tränar tre dagar i veckan under Jörgen Beckes ledning i Athleticum inne i Malmö och går ut Friidrottsgymnasiet till sommaren. Till sprinterpassen ska läggas fyra styrkepass under ledning av Ingemar Aldenhov i Söderslättshallen.

– Tuff träning men det lönar sig ju, säger Pernilla.

Satsningen kommer utomhus att ske som tidigare – med inriktning på både 100 och 200 meter. När det gäller träningsläger har hon en del att välja på.

– Jag har möjligheten att följa med Jörgens grupp till Teneriffa i april men då missar jag ju Ingemars träning här hemma men så har jag kanske möjligheten att i stället följa med på ett läger i USA i maj över tre veckor så jag hoppas väl kanske mer på det. Även där är Jörgen med som tränare.

Oavsett vilken lägervistelse det kommer att handla om har Pernilla ett stort mål i sommar. Att komma med till junior-EM i franska Lille i juli.

– Jag har precis fått reda på att kvalgränsen är tolv blankt på 100 meter och mitt personbästa är 12.23, så även om det är tufft, är det inte helt omöjligt att nå dit.

Pernilla var den enda deltagaren från IFK Trelleborg men det fanns även löpare från IK Finish på plats i Lund. Ungdomarna därifrån tävlar dock numera för Öresunds FK, där även ungdomar från Heleneholm och Pallas ingår. Bröderna Kadestål; Benjamin, 8 och Kasper 12 år, visade prov på stor snabbhet över 60 meter och Kasper var överlägsen i mål med fin-fina tiden 8.61, där tvåan Mattias Sjövall, från Lomma, fick tiden 9.04. Benjamin blev tvåa i yngsta klassen och han sprang i mål på 10.34.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.