Annons

Pernilla Nilsson sexa - suveräne Irene Ekelund vann

Trelleborgaren Pernilla Nilsson är sjätte snabbaste kvinnan i Sverige. Snabbast är Irene Ekelund.
Sport • Publicerad 30 augusti 2013
16-åriga stjärnskottet Irene Ekelund, i mitten, vann 100 meter på SM i Borås. Trelleborgaren Pernilla Nilsson kom sexa.
16-åriga stjärnskottet Irene Ekelund, i mitten, vann 100 meter på SM i Borås. Trelleborgaren Pernilla Nilsson kom sexa.Foto: BjËrn Larsson Rosvall / SCANPIX

Pernilla Nilsson tog sig till SM-final på 100 meter. Väl där sprang trelleborgaren in på en sjätte plats efter att ha sprungit på 12,08. Men hon var inte vidare nöjd.

– Det var kasst, konstaterade hon.

Annons

Pernilla Nilsson har haft en säsong som kantats av en skada. Efter att ha dragit baksidan i höger lår i maj har det mesta handlat om rehab. Och hon har inte lyckats träna upp sig till normal standard.

Efter gårdagen 100 meter kände hon sig uppgiven.

– Jag är inte på topp precis. Nu vill jag bara sätta igång med uppbyggandet till nästa säsong, sa hon besviket efter finalen på Ryavallen i Borås som avgjordes i kallt väder, blåst och lite regn.

– Det var ganska kallt, sa trelleborgaren.

Hon hade en liten förhoppning inför tävlingen att göra bra ifrån sig och ta en plats i korta stafettlaget i Finnkampen nästa helg. Men hon tror inte att hennes resultat räcker till det.

– Det tror jag inte, jag antar inte det, sa hon närmast uppgivet.

Hon är anmäld till 200 meter, som det är försök i på lördagen, men efter 100-metersfinalen var hon inte säker på om hon ställer upp i det som normalt är hennes bästa gren.

– Vi får se hur jag mår när jag vaknar. Eventuellt blir det bara stafetten på söndag, berättade Pernilla Nilsson.

Det blir hennes sista tävling denna säsong.

– Det är bara att komma igen nästa år i stället. Det här har varit en rätt tråkig säsong, sa trelleborgaren som sedan i vintras tävlar för Malmö AI.

Annons

Pernilla Nilsson tog sig till final på 100 meter efter att ha kommit tvåa i sitt försöksheat, efter suveräne Irene Ekelund. Nilsson noterades för 12,06, det var sjätte tiden till final.

I finalen sprang hon sedan på 12,08. Tiderna ska jämföras med hennes personliga rekord på 100 meter, 11,79.

– Helt okej tider eftersom det är som det är, sa den före detta IFK:aren.

Finalen vanns av det 16-åriga stjärnskottet Irene Ekelund, som vann på 11,63.

– Ja vad ska man säga, hon imponerar, sa Pernilla Nilsson om Sveriges supertalang.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons