Annons

Perfekt säsongsstart för Trelleborgs elitcyklist

Säsongspremiären överträffade alla förväntningar. 20-årige Trelleborgscyklisten Patrik Ericsson har höga framtidsmål. Närmast är det italienska bergstoppar som ska bemästras.
Sport • Publicerad 25 april 2007
Hundra procent cykling. När 20-årige Patrik Ericsson inte tränar eller tävlar säljer han cyklar på Sjöviksvägen. ARkivbild: Tomas Nyberg
Hundra procent cykling. När 20-årige Patrik Ericsson inte tränar eller tävlar säljer han cyklar på Sjöviksvägen. ARkivbild: Tomas NybergFoto: 

– Superroligt, säger Patrik Eriksson när han tänker tillbaka på framgångarna i helgens säsongspremiär.

På lördagen en andra plats bland över 100 startande över 72 kilometer i Jönköping.

Annons

På söndagen en seger bland över 130 tävlande över 76 kilometer i Linköping.

– Så mycket bättre än jag kunde drömma om, säger Patrik Ericsson.

I Linköping var han starkast i en utbrytande trio.

– Målrakan lutade svagt uppför och så var det motvind. Passade mig perfekt. En tävlingsintensiv säsong är bara i sin linda men redan har Patrik Eriksson kört in så många poäng att han kvalificerat sig för att tävla i elitklassen framöver.

I går kväll tog han färjan till Rostock för att sedan bila ner till Bologna. Den förste maj ska han ge sig i kast med ett italienskt storlopp, 16 mil där tio italienska bergstoppar ska bemästras.

– Loppet är både för proffs och motionärer. Bland annat är det ett gäng glada motionärer från Trelleborg som ska ner, berättar Patrik Ericsson.

Därefter kommer tävlingarna att rada upp sig. SM körs i Uppsala i slutet av juli.

– Då kommer proffsen hem, Magnus Bäckstedt och de andra. Ska bli kul att i alla fall få mäta sig mot dem. Än så länge tjänar Patrik Ericsson inga större pengar på sin cykling. Segern i Linköping inbringade 500 kronor. Men om utvecklingen fortsätter uppåt...

– Målet är att bli proffs ute i Europa. Det är väldigt långt dit ännu, men jag ska försöka, säger Patrik Ericsson.

I vintras lämnade Patrik Ericsson Trelleborgs Cykelklubb för Malmöklubben CK Ringen.

Annons

– De erbjöd mig gratis resor och en rad förmåner. Sedan slipper man köra själv till alla tävlingar.

Men Patrik bor kvar i stan och har kvar sitt jobb som cykelförsäljare på Sjöviksvägen. Båda föräldrarna, Lotta och Lars Ericsson har kört i landslaget. Dit siktar Patrik också.

– Jag har det i generna. Det spelar nog roll lite grann, tekniken på cykeln är jag född med.

Vad är det annars som gör dig till en bra cyklist?

– Jag är lätt i kroppen, envis och tycker om smärta.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons