Annons

Pelle och Daniel tillbaka i Söderslättshallen

Klockan 17.00 tar IFK emot H 43 i en intressant returmatch efter 23–28 i Lund för lite drygt en vecka sedan. I Lundalaget återfinns två "gamla" bekanta. Utanför planen finns Pelle Käll som ny H 43-tränare och på planen återfinns Daniel Lindqvist – en av IFK:s bästa spelare i fjor.
Sport • Publicerad 12 december 2008
Daniel Lindqvist har de senaste åren gjort sig känd som storskytt i elitserien. Här en bild från i fjor, när han vann IFK:s interna skytteliga. Arkivbild: Tomas Nyberg
Daniel Lindqvist har de senaste åren gjort sig känd som storskytt i elitserien. Här en bild från i fjor, när han vann IFK:s interna skytteliga. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

- Jag har väl varit i Trelleborg någon gång sedan jag tränade Stavsten för flera år sedan och jag tror det var med OV senast.

Så inleder Pelle Käll och som kom ny till H 43 för bara någon vecka sedan. Först som assisterande tränare åt Ola Månsson men som efter bara några dagar senare ändrades till ny huvudtränare i H 43.

Annons

Pelle tränade senast H 65 i Höör men har dessförinnan tränat Lugi, Eslöv, och OV Helsingborg samt ett norskt lag. Efter Stavstenseran.

- Vi har väl inte hittat riktigt rätt i organisationen ännu men det ska sägas att Ystad spelade väldigt bra i båda matcherna, fortsätter Pelle och när det gäller analysen av de senaste matcherna. Efter förlusten mot IFK med 23-28 har Pelle Käll & Co mött Ystads IF i två matcher. Först i Ystad, där det blev förlust med 27-30 och sedan i Lund, där resultatet blev 31-35.

Pelle återkommer till senaste matchen och där han agerade huvudtränare:

- Vi spelade hyfsat bra men räckte inte riktigt till mot YIF.

Sedan tidigare saknas Calle Tagesson som skadad och i veckan fylldes tyvärr H 43:s skadelista på.

- Ja, det var Johan Börjesson som skadade ena knäet under träningen och vi vet ännu inte hur illa det är. Förhoppningsvis endast en meniskskada, siar Pelle.

Mot IFK i morgon är det inte svårt för Pelle Käll få det att tända till i laget:

- Nej, det är bara revansch som gäller men framför allt inställningen. Den fanns inte när vi möttes i Lund och vi var då också långt ifrån organiserade. Daniel Lindqvist har väl lyckats "så där" i H 43 - så här långt men ligger tvåa i den interna skytteligan med 58 mål. Leder gör Zoran Roganovic med 90.

Daniel vann IFK:s skytteliga i fjor med 113 mål - åtta före Mirko Stojanovic men precis som i IFK varvar Daniel topprestationer med onödigt slarv och i H 43 leder han även ligan över flest passningsmissar. Samma liga toppade även Daniel i IFK under fjorårssäsongen.

IFK-kaptenen, Kim Johansson, känner Daniel Lindqvist väldigt väl och duon umgås fortfarande.

Annons

- I alla fall så ofta det finns möjlighet och Daniel är en helt underbar person och på planen är han världens bäste lagkamrat. Han är en riktigt, riktigt bra handbollsspelare och en verklig lagspelare - som gör allt för lagets bästa. Han har ett bra skott och stor spelförståelse och är i mitt tycke en komplett spelare.

TA-sporten har med ljus och lykta sökt Daniel Lindqvist själv för en kommentar inför återkomsten till Söderslättshallen men misslyckats.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons