Annons

Pelisters tränare slutar

Efter en lång rad dåliga resultat och storförluster har MF Pelisters tränare Goran Popovski dragit sig tillbaka från uppdraget. 6–1-förlusten mot Kosova IF blev tränarens sista match med laget.
Fotboll • Publicerad 1 september 2018
Goran Popovski under en match då han fortfarande var tränare för MF Pelister.
Goran Popovski under en match då han fortfarande var tränare för MF Pelister.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det har varit på tal tidigare och tränaren, som även fått hoppa in som spelare efter att flera i truppen slutat, var under en period nära att sluta i våras.

Efter förra seriematchen mot Kosova IF, som pelister förlorade med 6–1, tog Goran Popovski ett möte med styrelsen i klubben. Där bestämdes att han skulle kliva av från posten.

Annons

– Vi har inget ont att säga mellan parterna och jag stöttar dem med det jag kan, säger han.

– Beslutet är från både klubbens och min sida.

Anledningen till avhoppet är att spelartruppen krympt efter att flera i laget valt att sluta och motivationen bland spelarna har varit låg efter årets dåliga resultat.

– Det är ju frustrerande, det är inget att sticka under stolen med. När du vill nå mål du inte har verktyg för. Men jag har känt dem länge och känner mycket för klubben, det var viktigt att inget blir fel, säger Goran Popovski.

– Och vem vet vad som händer i framtiden, man ska inte stänga några dörrar.

Istället tar assisterande tränaren Lindit Idrizi över rollen som huvudtränare under resterande delen av säsongen.

– Lindit är den bästa assisterande tränare jag hade kunnat önska mig i lokalfotbollen så han kommer kunna göra det bra, säger Goran Popovski, som även rekommenderade honom till rollen.

Nu återstår att se om detta kan bli vändningen för Pelister. Under lördagens derby mot FCT förlorade laget med 5–2. I tabellen ligger MF Pelister fortsatt näst sist med åtta poäng upp till negativt kval.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons