Pelister vann jumbomötet

Det var väl ingen före seriestarten som hade tippat matchen Anderslövs Boik–MF Pelister som ett jumbomöte i den fjärde omgången men så var det.
Anderslöv • Publicerad 4 maj 2015
Tremålsskytt! Här gör Vladimir ”Lallo” Pasarikovski 0–1 för Pelister och när matchen var slut stod Lallo noterad för samtliga Pelisters segermål. Matchen slutade 1–3. Foto: Sara Johari

Pelister gick segrande ur drabbningen och grundlade segern i första halvlekens kraftiga medvind. Det tog tretton minuter, innan Vladimir Pasarikovski rann igenom i mitten och placerade bollen utan chans för Safet Zejnullahu i Boik-målet och därmed ju tidigt 0–1.

Nämnde Safet stod för flera fina ingripanden och kunde inte göra mycket åt de tre målen där Vladimir – eller väl helst "Lallo” – Pasarikovski gjorde 0–2 och då var det Tomi Yovanov som stod för förarbetet på högerkanten.

Boik fick i andra halvlekens medvind lite bättre tryck mot Pelistermålet och efterhand kunde också Kim Eriksson reducera rättvist till 1–2. Några minuter senare punkterade dock Vladimir Pasarikovski, när han gjorde tredje målet för dagen – för både sin egen och Pelisters del och till slut också 1–3.

– Äntligen en seger och det känns givetvis oerhört skönt.

Så säger Pelistertränaren, Mohammed Fakhro, efter segern men han var ödmjuk inför hemmachanserna vid ställningen 1–2:

– Då hade Boik ett par riktigt heta chanser till kvittering och vi ska vara riktigt nöjda med segern.

Om nu Pelister var ett av de tippade topplagen före seriestarten, så var nog ÖT Smygehuk ett minst lika tippat lag som ganska enkelt skulle ha chansen till seriesegern. Det har väl Smygegänget ännu men samtidigt; i tabellen står ÖT fortfarande utan seger och då har det alltså gått fyra omgångar.

Nu var det Vellinge FF som knep en poäng i Smygehamn via 1–1 och där VFF-tränaren, Fredrik Sjöstedt, tyckte att resultatet var rättvist.

I andra lägret kan inte ÖT-lagledaren, Mathias Jönsson, riktigt förstå sig på att det fina anfallsspelet helt har gått i stå. Samtidigt är han nöjd med både spelet i sig och med det egna försvarandet och förhoppningsvis sitter anfallsspelet där också efterhand.

Det finns ju resurser i form av inte minst Johan Hellström, Oliver Oliveros och Filip Zahn och det var också Filip som fixade kvitteringen i slutminuterna. Då hade Vellinge FF – genom Jimmie Hermansson, gjort 0–1 redan efter fyra minuter.

BK Skansen är att gratulera och det är onekligen strongt gjort att nästan ta poäng av Vellinge IF:s unga, talangfulla lag och rapporterna talar till och med om en möjlig poäng. Skansen ledde också länge med 1–0 och som Anders Larsson gjorde redan efter 14 minuters spel. Mattias Lindell blev Vellinges lycka och han kvitterade i den 70:e och gjorde segermålet till 2–1 sju minuter senare.

Det femte Trelleborgslaget i ”femman” är Behar och som ledde serien inför helgens bortamatch mot Barrikaden men som nu får nöja sig med en tredjeplats efter hemmasegern med 2–1.

Vinden ställde till det! Pelisterspelarna hade den kraftiga vinden i ryggen under första halvlek och vid hörnorna säg det ofta ut så här, där båda lagen låg så när Anderslövsmålet som möjligt. Foto: Sara Johari