Annons

Pelister vann i Tomelilla

Segern senast mot Veberöd verkar ha gett Pelisterspelarna den extra energi som behövs, när det gäller ödesmatcher på rad. I går vann trelleborgarna av bara farten i Tomelilla med 1–0 (0–0).
Sport • Publicerad 22 juni 2009

TRELLEBORG. – Vi spelade faktiskt bra hela matchen och vi skapade många målchanser. Även Tomelilla hade chanser och för deras del kom man närmast vid ett skott i ribban och ett i stolpen, inleder tränaren Anders Palmér.

Anders berömmer hela sitt lag och han menar att många lite mindre rutinerade är på väg att ”växa in i det” och att man nu jobbar tillsammans som ett lag. Segermålet kom med cirka 20 minuter kvar och Anders beskriver det så här:

Annons

– Det kom ett inlägg och efter en tilltrasslad situation damp bollen ned på fötterna och Vladimir Pasarikovski petade enkelt in bollen.

Anders Palmér avslutar med att betona den kraftiga Pelisterdominansen i stort men där det kanske blev lite onödigt nervöst efter målet och under sista kvarten.

I morgon spelas ett nytt Trelleborgsderby på Ymorvallen och denna gång är det FCT som möter IFK. Pelister avslutar sedan våromgången med returmatchen mot Tomelilla hemma den 30 juni.

Det spelades även två matcher i division sex och här var det Skegrie som tog en viktig seger i bortamötet med Svenstorp. 0–3 (0–0) slutade den matchen och Skegrie hade i Björn Ekroth den store matchhjälten.

– Vi tog ledningen med 20 minuter kvar och då på straff genom Jeppa Andersson sedan Björn fällts. Då hade han solodribblat förbi sex eller sju motståndare. En liknande soloraid lite längre fram gav oss en hörna och på den nickade Valle Chalin in 0–2. I slutminuten fastställde sedan Daniel Pajovic slutresultatet, informerar Skegrietränaren Roland Johansson.

Gislöv var i Skivarp och mötte serieledarna där och det blev hemmaseger med 2–0 (2–0) och båda målen kom i ett tidigt skede av matchen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons