Annons

Pelister går in i TA-cupen som vinnare

MF Pelister kommer som enda lag till TA-cupen med en turneringsseger inomhus i bagaget. Detta borde, så klart, bidra till att man också kommer extra väl förberedda i föreningen, eller...?
Sport • Publicerad 1 december 2006
Före detta IFK:are klar för Pelister. Peter Malik Sesay ses här i randig IFK-mundering. Numera är det Pelisters röda dress som gäller. Arkivbild: Tomas Nyberg
Före detta IFK:are klar för Pelister. Peter Malik Sesay ses här i randig IFK-mundering. Numera är det Pelisters röda dress som gäller. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

– Vi vann Makedonija Cup inne i Malmö för någon vecka sedan, efter seger mot Barrikaden i finalen, inleder lagledaren Saso Jovanovski.

Inför TA-cupen

Annons

Inte bara turneringssegern utan även träningsfrekvensen inomhus gör Pelister lite extra intressantinför TA-cup-spelet i morgon.

– Vi har tränat två gånger i veckan även efter seriespelet, en gång inne och en gång ute, så vi bör vara bra igång, menar Saso.

Under senhösten har man fått några juniorer över från IFK. Allt gällande övergångar är dock inte helt klart men Saso räknar med ett par av "IFK-arna" i TA-cupen. Redan under seriespelet i höstas ändrade man på ledningen av laget, där Milan Simeunovic inte längre finns kvar i klubben. Ny är i stället den förre IFK-aren men även med meriter från spel i Stavsten; Peter Sesay. Peter heter dock numera Peter Malik Sesay.

– Det är en tuff grupp vi hamnat i men vi räds inga lag och vad som helst kan ju hända, avrundar Saso Jovanovski.

Pelister får möta Stavsten/Ymor, IFK, Minnesberg och Skansen, där Vannhögsgänget är favorit. Gruppspelet i morgon inleds klockan 9.30 med matchen Minnesberg-Stavsten/Ymor.

Pelister går i elden tredje matchen och redan då spelar Stavsten/Ymor andra matchen. I just Stavsten/Ymor avrundar Jimmi Olsson den framgångsrika tränarsejouren på Vannhög med att leda laget i TA-cupen – Jimmi blev häromdagen klar som ny tränare för IFK Malmös division ett-lag tillsammans med Jonas Danielsson – och Jimmi avslutar, så klart, helst med slutspel i TA-cupen kommande torsdag.

Ingen ny tränare är aviserad men det är möjligt att Filip Marras dyker upp i helblått som spelare. Filip är nämligen klar från Östra Torp. – Vi ska väl inte vara sämre än i fjor!

De orden kommer från Hans Magnusson i Minnesberg. Minnesberg blev den stora överraskningen i fjor och spelar alltid bra inomhus.

Här är Kent Månsson tillbaka som tränare – som ersättare för Björn Eriksson och Kent kommer tillbaka efter att ha vilat senaste säsongen men som sedan senast också hunnit träna Kyrkheddinge ett par säsonger. Björn Eriksson är ny tränare i Stora Harrie. Även IFK är, så klart, intressant att beskåda inomhus. Bara för något år sedan ansågs ju randigt som enda hotet mot TFF men så självklart är inte det längre. Som division fyra-lag bör man väl dock nu vara favorit att gå vidare till slutspelet – tillsammans med Stavsten/ Ymor. Frågan är vad Pelister tänker ställa till med?

Förmodligen kommer IFK med en utespelare i målet, sedan Joakim Moberg olyckligt sågat sig rejält i ena handen på jobbet.

Annons

– Vad jag förstår hade "Jocke" tur. Hela handen kunde skadats. Nu lutar det åt att "Krille" (Christian Andersson) står, menar lagledaren Lars-Olof Hansson.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons