Pelister fick revansch

I höstas avslutade Pelister division femspelet i Skabersjö och under en regntung lördag där missade trelleborgarna seriesegern. Nu gick man ändå upp via kval och i lördags fick man en rättvis revansch. Pelister vann över Skabersjö med 3–2 (2–1).
Sport • Publicerad 8 juni 2008

Hemmalaget fick en drömstart när Igor Tasevski gjorde 1-0 redan efter en minut. Skabersjö kvitterade en kvart senare men Pelister kom igen målmässigt. Darko Milevski gjorde målet fram till 2-1 och det blev också halvtidsresultatet.

I andra halvlek ökade Daniel Korlevski på till 3-1 och segern ansågs säkert av många på Ymorvallen också då som säkrad.

Skabersjö repade dock mod och lyckades reducera till 3-2 och skapade dessutom en och annan halvchans till kvittering därefter. 3-2 stod sig dock och därmed hänger också Pelister med i toppresonemanget. Bara en poäng upp till såväl Genarp som BW90! Vellinge fick inkassera andra raka förlusten och efter Svedala blev det nu Oxie som vann. 1-0 blev resultatet sedan Oxies Peter Nilsson gjort segermålet redan efter sex minuter.

Vellinge skapade en hel del och var flera gånger mycket nära en kvittering. Det var också tack vare storspel av målvakten Anders Landgren som Oxie kunde hålla undan.

I nästa omgång väntar ett spännande derby mellan BK Näset och Pelister.