Annons

Pelister debuterar hemma

Så är det även dags för toppen och botten av Söderslätts småklubbsföreningar att begå seriepremiär och då handlar det givetvis om division tre och sju.
Sport • Publicerad 14 april 2009

I division tre handlar det om ett unikt inträde för MF Pelister och debuten sker hemma på Ymorvallen, där Nosaby står för första motståndet. Nosaby ligger strax norr om Kristianstad och tränas av förre TFF-aren Marek Skurczynski.

Pelisters snabbmarsch genom seriesystemet är helt unikt när det gäller Söderslättsfotbollen och det är inte mindre unikt i ett betydligt vidare perspektiv. I dagens fotboll är det inte ofta ett division sju-lag klättrar så långt som till division tre och det ska bli mycket spännande att följa Anders Palmér & Co i årets seriefotboll.

Annons

För några månader sedan såg det inte speciellt lovande ut för Anders i hans ambition att få ihop ett slagkraftigt lag men sedan dess har mycket hänt. Duktiga nyförvärv har förstärkt och sett till genrepet mot Lilla Torg, där Pelister vann med 2–1 - ja, då visade trelleborgarna också upp ett spel som mycket väl kan räcka långt i trean!

Starten är så klart alltid viktig och sedan rullar det på med idel svåra matcher och efter Nosaby väntar Malmö City (f d Kirseberg) borta och detsamma gäller matchen därefter mot Lödde. Två svåra bortamatcher alltså och det är bara att hoppas på just en bra start. Annars kan det bli tufft värre.

IFK möter en annan nykomling i den södra trean och det handlar om Markaryd - som trillade ur division två i höstas.

– Får vi bara en bra start och kan slippa skador - ja, då kan det bära riktigt, riktigt långt och årets genombrott hoppas och tror jag Gustav Lindqvist får. Han har spelat med i samtliga träningsmatcher och han ser riktigt giftig ut!

Så sa Emir Rozajac i IFK-analysen under matchen mellan Behar och Minnesberg under annandagen och han la till en annan glad IFK-nyhet:

– "Åhus" (Michael Nilsson) är snart tillbaka efter knäskadan och det ger Jimmi ytterligare valmöjligheter i försvaret.

Jimmi Olsson är ny som IFK-tränare och med sig från IFK Malmö tog han Magnus Bönnemark och just Magnus kan nog bli en joker i IFK-leken. Förutom Magnus har IFK fått tre riktigt duktiga TFF-förvärv i målvakten Carl Wachtmeister, Haris Berisha och Karl Tomaszewski och visst är det väl roligt att man numera verkar hjälpa varandra inom Trelleborgsfotbollen. Efter Markaryd väntar Veberöd borta och därefter Tomelilla hemma. IFK-genrepet slutade 0-0 mot Nike.

FC Trelleborg är ju tredje Söderslättslaget i trean och även här är det optimistiska tongångar inför premiären – som sker borta mot Balkan. En i tränarduon bakom Balkan är trelleborgaren Malik Sesay och det blir en tuff premiäruppgift för FCT. Här slutade genrepet med en 3-2-seger mot TFF:s tipselitlag.

Två hemmamatcher följer därefter och det är Eslöv och Malmö City som kommer till Ymorvallen och det verkar som om de tre Trelleborgslagen har fått ett ungefär lika svårt öppningsprogram.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons