Annons

Pauckstadt på väg bort från Höllviken

Segermatchen mot Lunds BK kan ha varit Caspar Pauckstadts sista som tränare för Höllvikens Gif. Efter den knackiga våren vill spelartruppen helt enkelt inte ha honom kvar. "Jag behöver tänka över saker och ting", säger Pauckstadt (bilden).
Sport • Publicerad 24 juni 2005

Höllvikens Gif har hittills inte levt upp till egna och andras högt ställda förväntningar. Laget är nu sexa i södertvåan och har trots segern mot Lund fortfarande fyra poäng upp till Värnamo som är sist i den ganska täta topp femstriden.

Situationen i och kring laget har i takt med att poängen uteblivit blivit allt mer turbulent och matchen mot Lund föregicks av ett krismöte i spelartruppen.

Annons

– Det är olika saker som vi inte tycker har funkat och då tyckte vi det var bäst att lufta det, säger lagkaptenen Martin Nordbladh som inte vill vara mer detaljerad än så.

Att det finns en vilja inom spelartruppen att byta tränare är det ingen som förnekar, tvärtom.

– Det här är ingen bra situation och jag vet inte nu hur vi ska lösa detta. Men vi har två veckor på oss, säger Peter Fransson som är fotbollsansvarig i klubben.

De två veckor Fransson pratar om är den semester som nu följer. Därefter vänder serien och Höllviken möter Lunds BK på bortaplan den 31 juli.

Nu finns inte mycket som tyder på att det är Caspar Pauckstadt som kommer att leda laget då. I går satt han till synes overksam på bänken.

" Jag behöver tänka över saker och ting. Jag ska åka på semester nu och har ett par veckor på mig att göra det, säger han.

Om att spelarna inte vill ha honom kvar säger han:

– Det får man bara acceptera. Det går inte att byta ut ett helt lag. Men de får också smälta detta och så får vi se vad som händer. Killarna har hamnat under press och är frustrerade. I dag känner jag i alla fall stor glädje.

Caspar Pauckstadt kom till Höllviken inför 2003 års säsong och har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med klubben.

Mot Lunds BK syntes inga spår av någon kris. Höllviken var bättre än Lund från början till slut och vann med 2"0.

Annons

Redan efter fem minuter nickade Martin Nordbladh in 1"0 och i den 52:a ökade Johan Isgren på till 2"0. Isgren bjöd på några fina dragningar innan han placerade in bollen. Med i förarbetet var matchens lirare Martin Nordbladh.

– Det var en jätteinsats från alla i dag, säger Martin som påverkats av den rådande situationen.

– Det har ju inte funkat spelmässigt och det har påverkat alla. Vi har kommit in i en ond cirkel och det har tagit längre tid än vi trodde att ta oss ur den. Vi sa innan matchen att i dag är det allt eller inget och de här tre poängen var jätteviktiga.

0410"545 29/0739"884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Fotboll HöllvikenJonas Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons