Annons

Patrik tillbaka på Vångavallen

Patrik Svensson kom från Olympic 1999 och spelade i TFF under sex säsonger. I år har han tagit ytterligare ett kliv på fotbollsstegen och kommer med IFK Norrköping till Vångavallen i morgon.
Sport • Publicerad 30 april 2005
Så här minns säkert TFF-supporters Patrik Svensson bäst. En modern back som hela tiden är beredd på offensiva utflykter. I morgon återvänder han till Vångavallen. Bilden är hämtad från en match mot Falkenberg. Arkivbild: Tomas Nyberg
Så här minns säkert TFF-supporters Patrik Svensson bäst. En modern back som hela tiden är beredd på offensiva utflykter. I morgon återvänder han till Vångavallen. Bilden är hämtad från en match mot Falkenberg. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Det är få TFF-backar som bjudit på sådan offensivlusta som Patrik Svensson och få spelare i den blåvita dressen har dessutom varit så tvåfotad som han:

– Jag spelade ju oftast på vänsterkanten i TFF men är egentligen högerfotad och jag spelar också högerback i Norrköping. Samtidigt känner jag mig som tvåfotad, säger Patrik – som förresten fyller 26 år på nationaldagen – efter gårdagens träningspass på Idrottsparken.

Annons

Han bor med flickvän bara några kvartér från idrottsanläggningen och trivs "som fisken":

– Jag har kommit jättebra in i gänget och fått mycket speltid. Har också spelat 90 minuter både mot Öster och AIK. Det märks också att Norrköping är snäppet större och organisationen är också mycket proffsigare. I båda seriematcherna har han fått agera ungefär som i TFF, det vill säga med rättigheten att hela tiden följa med i offensiven och även om det inte har blivit något mål eller någon assistans, så har det gått bra:

– Ja, jag är mycket nöjd så här långt och kul att vi inlett så bra med tanke på det stora intresset i stan. Mot AIK kom ju nästan 15 000 åskådare och det var mäktigt.

1– 0 i Växjö mot Öster och 2– 0 mot AIK inger, så klart stor respekt och Patrik ser fram emot mötet med TFF:

– Ja, det ska bli väldigt inspirerande att springa in på Vångavallen och jag trivdes också väldigt bra i TFF. Det kommer allt att bli lite sentimentalt att spela där och jag räknar med stöd från familjen och gamla kompisar – som också alltid ställde upp, när jag spelade där.

Patrik umgicks mest med Kristian Haynes och Thomas Magnusson och därför har han ingen kontakt med TFF-are i nuläget:

– Nej, men jag snackar med Kristian då och då och vi har redan mötts två gånger i år. En träningsmatch och så senast och vi har väl i princip tagit ut varandra i de matcherna, avrundar Patrik.

IFK Norrköping tar bussen söderut redan i dag och övernattar i Malmö och så här förtydligar tränaren, Stefan Hellberg:

– Vi avverkar ett träningspass här hemma, innan vi sätter oss i bussen och sedan tar vi det lugnt fram till matchdags.

Sigge Hansson

Annons

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons