Annons

Patrik mot toppen

Patrik Ericsson – tävlandes för CK Ringen i Malmö – tävlar flitigt och lyckas också bättre och bättre ju längre säsongen lider. I helgen som gick blev han först tvåa i Ystad och sedan sjua i Kristianstad.
Sport • Publicerad 6 augusti 2008
Andreas Lindgren, CK Fix, här i ledningen, vann Wendes GP-lopp i Kristianstad och trelleborgaren Patrik Ericsson slutade sjua i loppet. Bild: Tommy Svensson
Andreas Lindgren, CK Fix, här i ledningen, vann Wendes GP-lopp i Kristianstad och trelleborgaren Patrik Ericsson slutade sjua i loppet. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

- Andraplatsen i Ystad är jag riktigt, riktigt nöjd med och åt segraren, Joakim Åleheim fanns absolut inget att göra.

Så inleder Patrik, när helgens båda tävlingar kommer på tal och noteras bör att nämnde Joakim, Borås, är rankad tvåa bland alla landets tempocyklister!

Annons

- Det var väldigt svåra förhållanden, där de första fyra-fem km gick i medvind. Sedan följde en kraftig sidovind, innan avslutningen skedde med vinden mitt i ansiktet, fortsätter Patrik.

Start och målplats för Ystadstempot, som arrangerades av IK Vinco, fanns ute i Sövestad och distansen var 30 km. Patrik var 1.17 minuter efter segraren men var 1.30 före trean, Gustav Karlsson, Åstorp.

Dagen efter var det sedan dags för Patrik att bege sig till Kristianstad, där Wendes GP avgjordes.

- En lite bökig tävling, eftersom såväl elitklassen, seniorerna och juniorerna startade samtidigt och körde samma sträckning över 47,5 km, förklarar Patrik.

Patrik slutade formellt sjua men rullade in i klungan, 2.13 minuter efter segrande Andreas Lindgren, CK Fix.

Patrik ligger för närvarande på elfte plats i svenska cupen - på tempolopsssidan och ser fram emot avslutningen om ett par veckor.

- Ja, då avslutas svenska cupen i Värnamo men först väntar ett nytt GP-lopp i Burseryd. Därefter återstår även, bland flera andra lopp, kortbane-SM som avgörs i Uppsala. Så sent som i tisdags var dock Patrik Ericsson åter i farten och då i riktigt stora sammanhang. Han deltog i ett stort GP-lopp i Köpenhamn. På startplatsen i Hvidovre fanns flera av årets deltagare Tour de France. GP-loppet kördes över en och en halv timme plus fem varv, där varje varv mätte 2,1 km.

- Ett otroligt tufft lopp men en mäktig upplevelse att få köra tillsammans med flera av de allra bästa i Europa. Jag har inte fått det helt bekräftat men av 65 startande slutade jag på en hyfsad 15:e plats, säger Patrik.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons