Annons

Patrick Nilsson klev fram i rampljuset

Avgör man ett derby får man räkna med att stå i centrum. Fråga Patrick Nilsson. "Det var nog först dagen efter man fattade hur stort det var". I dag tar 19-åringen ånyo plats till vänster på TFF:s mittfält.
Sport • Publicerad 5 juni 2006
Livet leker. Nilsson har både studentexamen och 20-årsdag att se fram emot den närmaste tiden. I torsdags presenterade han sig genom för en bredare fotbollspublik genom att avgöra Skånederbyt mot Landskrona. BILD: Tomas Nyberg
Livet leker. Nilsson har både studentexamen och 20-årsdag att se fram emot den närmaste tiden. I torsdags presenterade han sig genom för en bredare fotbollspublik genom att avgöra Skånederbyt mot Landskrona. BILD: Tomas NybergFoto: 

Matchhjälte, joker och derbydödare. Patrick Nilsson fick många fina pressepitet efter att ha avgjort mot Landskrona i torsdags.

– Man kunde väl inte valt ett bättre tillfälle att göra första A-lagsmålet, säger han med ett leende.

Annons

Familjen och flera vänner satt på läktaren.

– Första dagen fattade man inte riktigt hur stort det var. Många har gratulerat, även vänner som man inte pratar med så ofta har hört av sig.

Din roligaste stund som fotbollsspelare?

– Jo, det är det nog.

Patrick Nilsson spelades fram till sin historiska fullträff av Emil Mårtensson. Med Jimmie Augustsson lättare knäskadad är det just Emil som "Patte" har att tampas med om en plats i startelvan. I dag liksom i torsdags är det Patrick Nilsson som får förtroendet som yttermittfältare till vänster.

Det blir fjärde gången i år som "Patte" spelar från start. Att alla fyra matcher har spelats på bortaplan är ingen slump.

– Jag är väl bättre defensivt medan Emil är snabbare och bättre framåt, säger Patrick.

Tränaren Conny Karlsson prisar konkurrensen.

– Emil och "Patte" är två unga spelare som inte ska ha det här fulla köret med hårt matchande. Innan startade Emil två raka matcher. Nu är det Patricks tur att få två matcher i rad.

"Hårdare konkurrens" och "bättre och bredare trupp". Så brukar det låta i TFF-lägret när jämförelser med 2005 kommer på tal.

Annons

Patrick Nilsson är inne på samma linje. Själv är Skurupspågen ett framgångsrikt exempel på TFF:s strävan att locka till sig talanger från närområdet. Han kom till klubben för fyra år sedan. I fjol A-lagsdebuterade han mot Norrköping och i år har utvecklingskurvan fortsatt uppåt.

– Det kändes redan på försäsongen, man vågar ta för sig mer, har liksom vuxit in i kostymen, säger Patrick Nilsson.

– "Patte" är en lojal och intelligent fotbollsspelare. Han jobbar alltid hårt för laget och är bra på att ta instruktioner, att snappa upp tips och råd, säger Conny Karlsson om TFF:s nummer 14.

Patrick Nilsson har en händelserik månad framför sig med studentexamen och 20-årsdag. Derbyhjälten har inga problem att landa efter uppståndelsen.

– Nej, man suger åt sig och det gör gott för självförtroendet, men nu gäller det att komma ner på jorden, säger han.

Degerfors på Stora Valla kan bli en hård nöt. Förra säsongen fick TFF 0– 0 borta och föll med 0– 1 hemma.

– Degerfors har fått en del nya spelare. Det känns som att de är bättre än förra året, säger Conny Karlsson.

Å andra sidan är TFF också bättre. Bland annat tack vare Patrick Nilsson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons