Annons

Päronkastare kan vara hittad

Besked om när den avbrutna matchen mellan Djurgården och Mjällby ska spelas färdigt dröjer. Samtidigt tror sig polisen ha identifierat den som kastade ett päron på en Mjällbyspelare så att domarna bröt matchen.
Sport • Publicerad 15 april 2013

Först vill Mjällby ta definitiv ställning till om man ska överklaga det beslut som Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd lämnade i fredags. Det beslutet innebar bland annat att matchen ska färdigspelas från den tidpunkt den blev avbruten, från 37:e minuten.

Då var Mjällby i ledning med 1–0. Men klubben anser att man bör tilldömas segern och 3–0 i målskillnad. Dock får de berörda klubbarna domen på papper först på tisdagen.

Annons

– Vi har styrelsemöte på onsdag kväll och då tas beslut om vi ska överklaga, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson till TT.

– Vi vill först bringa klarhet i vad som händer med det innan vi diskuterar nytt matchdatum med Djurgården.

Polisen tror sig också ha identifierat den person som kastade in päronet som träffade en Mjällby-spelare och som var orsaken till att matchen bröts. Enligt svt.se togs mannen in till förhör i går och delgavs sedan misstanke om brott mot ordningslagen och misshandel.

– Det är det långsiktiga utredningsarbetet som har givit resultat. Vi har ju också jobbat ihop med Djurgården om det här, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen till ABC.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons