Annons

Paret som vill bana väg för segrar

Hon har tagit uppehåll från landslaget de två senaste åren, men inför SM i bangolf i Kungälv finns suget efter VM igen. Tillsammans med sambon Fredrik Persson ska Granhyddans Jessica Rengbrandt på onsdagen inleda jakten på en biljett till Odense.
Sport • Publicerad 15 juli 2009
Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson.
Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson.Foto: 
Foto: 
Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson.
Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson.Foto: 

Han har knappt tränat någonting, hon har tränat mer för att kunna försvara sitt SM-guld från förra året. Det är skilda förutsättningar för bangolf-paret Fredik Persson och Jessica Rengbrandt från Granhyddan inför SM-tävlingarna i Kungälv. Men målet är det samma.

– Jag hade tänkt satsa i år, så jag har legat på Fredik lite så att han också ska göra det. Nu siktar vi på att komma med på VM i Odense, säger 25-åriga Jessica Rengbrandt.

Annons

Träningsdosen har i och för sig minskat de senaste åren för både Jessica och Fredrik. Arbete påverkar möjligheterna att kunna ta sig ut och träna och tävla.

– När man gick i skolan så kunde man ju spela varje dag, men nu hinner man inte längre. Det finns ingen tid och dessutom är det inte lika roligt längre att bara gå ut och träna. Men att åka på sådant här tycker jag fortfarande är kul, säger Fredrik och syftar på SM-resan.

Paret har laddat i Kungälv sedan i lördags. Banor ska spelas in och rätt bollar för rätt underlag ska väljas ut. Årets SM-tävling avgörs på två banor; en filtbana och en eternit. 154 spelare är anmälda, vilket är deltagarrekord sedan SM började spelas som en kombinationstävling på de två underlagen. Tre varv spelas på vardera bana, innan ytterligare två varv på fredagen avgör vilka som tar sig till finalspelet under helgen.

– Jag behöver vara på topp på filten och sedan gäller det att inte göra bort sig på eternitunderlaget, säger Jessica och skrattar.

Trots segern i fjol är förväntningarna blygsamma.

– Det finns två andra damer som är bättre; Karin Wiklund från Uppsala och Sandra Weaver från Jönköping. De är i toppform, men visst ska jag vara med och slåss om de tre främsta placeringarna, säger hon.

Sambon Fredrik låga träningsdos borde innebära trubbel inför SM. Men spelet sitter i bakhuvudet.

– Jag satsar på en topp fem-placering. Det gäller att spela på rutin. Många som är med här är väldigt duktiga på det ena underlaget, men vi som har spelat internationellt är vana vid att spela på två anläggningar. Det är betydelsefullt, säger 28-åringen.

På spel i SM står inte bara äran. Truppen till VM i Odense i augusti ska tas ut efter tävlingarna och således gäller det att imponera på förbundskaptenen.

– Det är fyra damer som går vidare till VM och både Karin och Sandra är uttagna så nu är vi fem personer som slåss om två platser. Jag tror att jag har goda chanser eftersom jag spelat bra i de två andra uttagningstävlingarna jag varit med i.

Annons

Att tvingas prestera på topp i Kungälv borde innebära nervdaller. Men Rengbrandt är iskall.

– Jag tycker bara att det är roligt, det sporrar mig, säger hon.

Och tankarna finns redan på Odense.

– Om jag tar mig dit ska jag göra mitt livs mästerskap, men det är cupspel så det är rätt så öppet. Jag ska dock ha en fördel av att det är filt och inte betong som underlag tillsammans med eternit. Det är filt jag har tränat på hela livet.

Något som låter lovande, men först måste VM-platsen hämtas hem i Kungälv. Under onsdagen inleds jakten för både Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson. Räkna med att Granhyddans stoltheter är i slag.

Martin Falkenby
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons