Annons

Pangskott ger pangstart

Med två minuter kvar att spela fick Emma Nilsson in en fullträff från 20 meter. Kanonskottet gav 2–0 mot Hittarp och nykomlingen TFF har inlett division ett med två raka segrar.
Fotboll • Publicerad 18 april 2019
TFF-spelarna jublar kring Emma Nilsson, sedan hon avgjort mot Hittarp med ett skott från 20 meter.
TFF-spelarna jublar kring Emma Nilsson, sedan hon avgjort mot Hittarp med ett skott från 20 meter.Foto: Jonas Bergström

Nu har TFF spelat sin första match i damernas division ett även på hemmaplan. Och hemmapremiären mot Hittarp blev en succé. Precis som i premiären i söndags borta mot Bromölla, vann TFF med 2–0.

Matchen avgjordes med två minuter kvar att spela när Emma Nilsson, nyförvärv från Skurup, fick till ett pangskott från 20 meter som gick över Hittarps målvakt.

Annons

– Jag blev chockad själv över träffen, skrattar Emma Nilsson.

– Alla stod i en linje vid straffområdet så det fanns inte så mycket annat att göra egentligen än att skjuta. Det kändes skönt att avgöra där, fortsätter hon.

TFF hade grepp om matchen från start och tog ledningen efter 28 minuter när Caroline Williamsdotter nickade in en fint slagen hörna av Hanna Bauer.

Det skapades lägen för ett mål till i första halvlek. Elin Engbe gjorde också 2–0, men målet vinkades av för offside.

I andra halvlek skapades inte lika många chanser men TFF kontrollerade matchen. Enda heta kvitteringschansen kom sex minuter före slutet men då täckte Felicia Miller skottet framför målet.

Fyra minuter senare kom Emma Nilssons avgörande.

– Jag tycker vi är lite stressade i första halvlek och då har vi lite felpassningar. I andra har vi kontroll på matchen tycker jag. Det är viktigt att börja med två segrar, säger Emma Nilsson.

Mittfältaren kom i vintras från Skurup, som hon spelade i division ett med ifjol. Då var hon med om att åka ur serien. Nu tror hon att det kommer gå bättre med TFF.

– Jag tycker vi blir bättre för varje match och jag tror absolut att vi kan vara med i toppen av serien och fajtas om vi fortsätter så här, säger 24-åringen.

Emma Nilsson kämpade hårt på det centrala mittfältet och blev också matchhjälte.
Emma Nilsson kämpade hårt på det centrala mittfältet och blev också matchhjälte.Foto: Jonas Bergström

Nöjd var också Johan Bauer, som fick leda laget från bänken då huvudtränaren Hans Malmgren fick följa matchen från läktaren efter att ha blivit utvisad i premiären mot Bromölla.

Annons

– Jag tycker att vi kan döda matchen tidigare. Vi hade fullständig kontroll på den i andra halvlek. Vi har sex poäng och har hållit nollan i två matcher, vi är nykomlingar, det är klart vi är nöjda, säger Johan Bauer.

– När vi spelar boll är vi duktiga, vi har bra spelvändningar. Och man ser att vi är bra tränade. Spelet börjar sitta mer och mer. Man ska inte glömma att vi har fem nyförvärv i startuppställningen i dag, fortsätter Johan Bauer.

Nästa helg får TFF bekänna färg mot förmodade topplaget Hammenhög på bortaplan.

TFF:s snabba ytterforward Elin Engbe på språng.
TFF:s snabba ytterforward Elin Engbe på språng.Foto: Jonas Bergström
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons