Påls utvisning tände TFF

En utvisning brukar antingen ställa till det för laget eller så blir det som för TFF i Borlänge i matchen mot Brage- spelarna tar sitt moraliska ansvar och kämpar sig kvar i matchen.
Sport • Publicerad 2 juni 2002

När Pål Lundin åkte på en frilägesutvisning efter 37 minuter låg TFF under med 0-2 och Alf Westerberg var djupt oroad men när slutsignalen ljöd på Domnarvsvallen - ja, då hade TFF-arna kämpat till sig en oerhört viktig poäng via 2-2. - Det är bara att vara ärlig - fram till "Pålles" utvisning fungerade ingenting och Brages ledning var väl också rättvis. Vi hade inte skapat någonting framåt och vi spelade alltför brett i försvaret vilket låg till grund för deras båda mål, analyserar Alf direkt efter matchen. In istället för Pål kom Fredrik Persson och han blev till en av flera matchhjältar, även om det alltså inte bar fram TFF till segern. Alf igen: - Fredrik gör först en fenomenal räddning på den efterföljande frisparken och hade Brage gjort 3-0 där - ja, då hade vi varit helt borta. Med tio man dessutom. Alf prisar speciellt Johan Laursen och Jonas NIlsson, när det gällde att slita under 90 minuter men han vill även lyfta fram Greger Andrijevski och det blev också Jonas och Greger som räddade poängen med målen i den andra halvleken. - Vid 2-1 slår Jonas en djupledspassning, där Greger slår in bollen via ett markskott och vid kvitteringen slår Jonas en frispark direkt i mål - från 30-talet meter, förklarar Alf. TFF-truppen stannade till i Västerås på tillbakavägen efter matchen och har övernattat där, innan man i dag återvänder till Trelleborg. Superettan IK Brage-Trelleborgs FF 2-2 (2-0) Brage: Jimmy Rajala, Fredrik Bengtsson. TFF: Greger Andrijevski, Jonas Nilsson.