Annons

Palmstadens svacka gav förlust inför storpublik

Palmstaden fick ge sig i en öppen och chansrik match mot topplaget Malmö FBC. 5–4 till hemmalaget där mittperioden blev avgörande.
Sport • Publicerad 30 november 2009

Hela 2 300 personer hade sökt sig till Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund för innebandyfesten; tre seriematcher i rad där Malmö–Palmstaden i södertvåan var mittnumret.

– En jätterolig tillställning, men hallen är stor och det var inte fullsatt (1 357 såg Palmstadens match) så därför tycker jag att det var bättre tryck när vi mötte Malmö i premiären i A-hallen, säger tränaren Henrik Kronholm.

Annons

– Men det var ett roligt event och jag hoppas att Skånes Innebandyförbund arrangerar fler. Tre matcher i samma hall skapar större intresse för sporten.

Malmö FBC och Palmstaden drog sina strån till stacken när det gäller att marknadsföra sporten. Det var publikfriande spel från båda håll.

– En jämn match och målsnål med tanke på alla chanser. Det kunde lika gärna ha blivi t 10–9 till något av lagen, säger Kronholm.

Palmstaden vann första och sista perioden, 2–0 respektive 1–0, men det hjälpte inte när Malmö vann mittperioden med hela 5–1.

Frågan är vad som hände med trelleborgarna i mittakten.

– I helhet gör vi en helt okej match. I andra perioden kom vi av oss i vårt spel och släppte in dem lite för enkelt. Det såg lite nervöst ut på sina håll, kanske för att det var en sån happening runt det hela.

I en haltande tabell toppar Malmö som nu har dubbelt så många poäng som Palmstaden.

– Efter våra tre raka segrar var det klart att vi tänkte positivt och hade vi slagit Malmö så hade vi hakat på toppen på riktigt. Men nu får vi jobba på och så får vi se hur nära vi är toppen om tio omgångar, säger Henrik Kronholm.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons