Annons

Palmstadens lirare drog fullt hus

Pontus Simonovski och Gustav Lindquist är bara 15 år. Ändå har de varit med om något som många innebandyspelare aldrig får uppleva: att lira inför storpublik. 1 800 personer såg helgens SM-final för 15-åringar.
Sport • Publicerad 11 januari 2006
Gustav Lindquist och Pontus Simonovski – Palmstadens innebandyduo bidrog till att Skåne blev näst bästa distrikt i Sverigecupen.Bild: Claes Nyberg
Gustav Lindquist och Pontus Simonovski – Palmstadens innebandyduo bidrog till att Skåne blev näst bästa distrikt i Sverigecupen.Bild: Claes NybergFoto: 

– Det var en kokande hall. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Gustav Lindquist.

Tillsammans med Pontus Simonovski utgjorde han Palmstadens bidrag till årets Skånelag i innebandy.

Annons

Ett Skånelag som tog sig ända till final vid helgens distriktsturnering i Västerås. Väl där blev hemmalaget Västmanland för tuffa och vann med 3– 1.

– Det var ett jäkla liv. Alla höll ju på dom, minns centern Gustav Lindquist.

Att bara komma med i Skånelaget är stort. Att sedan komma tvåa i SM är förstås en riktig höjdare. Ändå kändes finalförlusten bitter.

– Vi var det bättre laget. De hade en mur framför mål, en bra målvakt och levde på kontringar. 3– 1 kom när vi tagit ut målvakten, berättar Gustav Lindquist.

Skånelaget föll mot Västmanland redan i gruppspelet. Men efter segrar mot Västerbotten och Värmland gick laget till kvartsfinal som grupptvåa.

Väl där lossnade det rejält för skåningarna som vann med 8– 0 mot Västernorrland. I semin besegrades sedan Östergötland efter en jämn match med 5– 4. Båda trelleborgarna var delaktiga i framgången.

Centern Gustav Lindquist gjorde två mål och tre assist. Högerforwarden Pontus Simonovski bidrog med ett mål och ett assist.

Palmstaden har två verkligt lovande spelare på gång.

A-lagsdebuten bör inte vara långt borta.

– Om ett år kanske, siar Pontus Simonovski.

Annons

– Det har snackats om att jag ska få chansen men än har det inte hänt, säger Gustav Lindquist.

Men Palmstadenduon har betydligt högre ambitioner än så i framtiden.

– Elitseriespel, säger Gustav Lindquist.

Simonovski är inne på samma linje.

– Elitserien, landslaget och spel utomlands. Jag vill bli bäst, säger han.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons