Palmstaden vann tionde raka efter derbyrevansch

Inte ens ett derby stoppar Palmstadens framfart. På torsdagen tog laget tionde raka seriesegern, efter 7–3 mot Gårdarike. "Det var riktigt roligt att spela i dag", säger Rebecca Mårtensson.
Sport • Publicerad 15 februari 2008
Rebecca Mårtensson tråcklade sig förbi Gårdrikeförsvaret otaliga gånger i gårdagens division tre-derby. Bild: Tomas Nyberg
Rebecca Mårtensson tråcklade sig förbi Gårdrikeförsvaret otaliga gånger i gårdagens division tre-derby. Bild: Tomas NybergFoto: 

Som så ofta låg Palmstadens målspruta Rebecca Mårtensson bakom mycket. Tre fullträffar blev det, och fint spel med Sabina Persson och Petra Simonovski.

- Vi har en jättehärlig kedja. Vi är samspelta och vet precis var vi har varandra, sa Rebecca Mårtensson efter matchen.

Palmstaden tog kontroll över matchen från start. Men efter 2-0, och halva första perioden spelad, släpptes Gårdarike in i matchen. Julia Hemström Bergqvist och lagkaptenen Anna Carlsson reducerade och kvitterade med rappa skott.

- Det är identiska mål. Vi tappade bollen i uppspelsfasen, sa Palmstadens tränare Alex Nikolaidis.

Anna Carlsson var den mest tongivande i bortalaget. Hon försökte dra upp tempot, men hade få medspelare med sig och avsluten kom ofta på för långt avstånd.

- När man spelar 2-2-1 med en topp kan det bli så. Jag ville ändå försöka hjälpa till hemåt, sa Anna

- Farten, att få med oss bollen var det svåra. Vissa matcher har vi inte den turen, fortsatte hon. Efter att ha fått med sig en uddamålsledning i första pausvilan kom Palmstaden igång ordentligt i mittperioden.

Tre mål också där, men trycket mot mål var betydligt högre.

- Tre mål var i underkant. Vi hade sju avslut mot mål, konstaterade Alex Nikolaidis.

I slutperioden bjöd Gårdarike på tufft spel vid sargen, men laget var aldrig nära ett spelövertag. När lagen möttes i höstas vann Gårdarike med 4-2.

- Vi hade en bättre dag då, vi var lite mer på hugget. Halva den här matchen hade vi två spelare som satt på bänken på grund av skada och sjukdom, sa Anna Carlsson.

Rebecca Mårtensson talade med mer tillförsikt i rösten.

-Vi måste ta sex av nio poäng de här matcherna för att ta oss till kvalet.

Två grundspelsmatcher återstår för Palmstaden - mot Näset och kvalhotet Håkanstorp.

Niclas Sörenson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.