Annons

Palmstaden stod upp mot allsvenskorna

Det handlade om division tre mot allsvenskan. Att Palmstadens damer fick ge sig mot IBC Engelholm i innebandy-DM:s kvartsfinal var förstås föga förvånande.
Sport • Publicerad 19 januari 2006
Till slut förlust med 3– 9. Men här jublar Sabina Persson efter att ha reducerat till 1– 2 mot allsvenska Engelholm i DM. BILD: Tomas Nyberg
Till slut förlust med 3– 9. Men här jublar Sabina Persson efter att ha reducerat till 1– 2 mot allsvenska Engelholm i DM. BILD: Tomas NybergFoto: 

– Målet var att vi inte skulle släppa in tvåsiffrigt och det klarade vi av, säger Jonny Olsson tränare i Palmstaden efter att hans lag fallit med 3-9 (1-2, 1-3, 1-4).

Taktiken var att ha mycket folk hemåt.

Annons

Det funkade hyfsat.

Fast första baklängesmålet föll redan i första minuten.

1-2 efter en period var dock strongt av hemmatjejerna. 15-åriga Sabina Persson målade för Palmstaden efter halva första perioden.

Matchbilden berättade om stort bollinnehav för gästerna som i andra perioden gjorde tre mål innan Sofia Gren reducerade till 2-5 strax före sista periodvilan.

I sista perioden tröt sedan orken en smula. Gästernas höga tempo tog ut sin rätt. Engelholm spelade i den södra elitserien före jul och hamnade just bakom de fyra lag som gick vidare till superelitserien.

Laget kom till start med endast tio utespelare.

– De vilade en 5-6 spelare, men de som var här är spelare som brukar vara med i deras lag, säger Jonny Olsson.

Vad var största skillnaden mellan lagen?

– Tempot, passningarna och så sköt de väldigt bra, ur alla möjliga lägen.

Men Palmstaden skapade också en hel del.

Annons

– Vi missade nog 2-3 frilägen, funderar Olsson som återupptar seriespelet på lördag efter ett långt uppehåll.

DM-insatsen i går bådade gott.

– Vi skapade mycket mot ett så här bra lag. Hoppas målskyttet lossnar i serien, säger Jonny Olsson vars tjejer tar sig an Backalirarna på lördag.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons