Annons

Palmstaden spurtade för sent

Palmstadens damer åkte på sitt första nederlag i division två. Hjärnarp vann med 3–2 (1–0, 2–0, 0–2).
Sport • Publicerad 19 oktober 2009

TRELLEBORG. Hemmalaget var klart bättre i de två första perioderna och 3–0-ledningen var helt i sin ordning. Palmstadens målvakt Beverly Smedenäs räddade så långt sitt lag från större underläge.

– Mittperioden förstör det hela, man har inte råd med så stora svackor under en period. Vi var för tafatta i närkamps- och positionsspelet, säger tränaren Alex Nikolaidis.

Annons

Palmstaden förlorade skotten med 2–11 i mittperioden. Därför blev scenförändringen desto tydligare i den tredje perioden när Trelleborgslaget tog över.

– Det är det som är så härligt med det här laget. Vi sa att vi måste våga lite mer och så kommer vi ut som ett nytt lag. Det var härligt att vi kunde avsluta som vi gjorde, säger Pik-tränaren.

Palmstaden reducerade två gånger om och hade ett par riktigt bra lägen till kvittering.

Utöver målvakten Beverly Smedenäs tillhörde hårt arbetande Hanna Hassel och för dagen omskolade backen Petra Simonovski toppar i Palmstaden.

På söndagen tog laget en liten revansch i form av 3–2 mot Munka-Ljungby i sextondelsfinal i DM.

– Det var krystat som det ofta blir när man möter lag från lägre serier. Vi skapade tonvis med chanser, säger Alex Nikolaidis som till slut kunde glädjas åt ett segermålet – av Sofia Bengtsson – med blott tre sekunder kvar.

Johan Silfversten Bergman
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons