Annons

Palmstaden söker innebandymorsor

Palmstaden fortsätter att satsa brett. Inför kommande säsong har klubben som ambition att starta ett nytt damlag.
Sport • Publicerad 11 maj 2010

– Vi vill vara en klubb för alla, säger ordföranden Lessly Sommer.

Palmstaden vill följa upp sitt nystartade herrlag med ett motsvarande damlag. Syftet är att locka tillbaka spelare som av någon anledning valt att lämna klubben.

Annons

– Det kan vara en bra väg tillbaka för de som fött barn eller de som tvingats sluta på grund av jobb eller studier. Vi vill starta ett breddlag som kan passa för alla ambitionsnivåer. För de som är intresserade men inte har tid eller inte är så duktiga men vill spela ändå, säger Lessly Sommer.

Tanken är att laget ska spela i division tre nästa säsong. Seriens anmälningstid går ut på måndag. Så sent som igår hade klubben ett första informationsmöte med intresserade spelare. På plats fanns fyra tjejer med tydliga krav. Camilla Kronholm var en av de som tyckte till.

– Det ska vara ordning och reda och man ska inte behöva satsa fullt ut så att alla gamla morsor kan komma tillbaka. Och så vill vi ha ett namn på en tränare, menade hon.

Lessly Sommer föreslogs som tränare och lovade att fundera på saken. Det primära för styrelsen var dock att få ett hum om intresset. För en satsning krävs minst tio namn på intresserade spelare.

– Idealet hade varit 25 spelare men blir vi 10-12 stycken så tror jag fler kommer till efter hand, säger Lessly Sommer.

Arbetet med att ta fram ett potentiellt lag är i full gång. På torsdag avgörs det om intresset är tillräckligt för att satsa. – Anmäler vi ett lag kostar det 7000-8000 kronor, det är det vi lägger i potten i så fall.

Finns intresset blir det start i början av september med tillgång till två träningstider i veckan. Möjlighet till utbyte mellan klubbens A-lag och breddlag kommer att finnas.

– På torsdag har vi ett extra styrelsemöte då tar vi ett beslut, säger Lessly Sommer.

Johan Silfversten Bergman
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons