Annons

Palmstaden på väg mot toppen?

Madelene Rengbo, 20, gjorde fyra mål i segermatchen mot Finn i innebandyns division 3 och har gjort nio totalt den här säsongen. Palmstadens skyttedrottning satsar i första hand på fotboll men kan vara med tack vare en speciallösning.
Sport • Publicerad 16 november 2003

Inför den här säsongen hade Palmstaden som mål att nå en mittenplacering i division 3 södra Skåne, att jämföra med förra årets sjundeplats. Nu ligger laget femma i serien och att man i helgen tryckte till fyran Finn med 7-1 hemma i Söderslättshallen lovar förstås gott. - Vi visste inte riktigt var vi hade de andra lagen inför säsongen men får vi vårt eget spel att fungera så ska vi inte behöva vara så långt efter toppen, säger tränaren Jonny Olsson. Palmstaden har sju poäng och i topp ligger Lugi på 15, än så länge utan poängförlust. Och även om tabeller som bekant aldrig ljuger så har Palmstaden visat att laget har kapacitet att toppstrida. Bortamötet med Lugi slutade 2-1 till serieledarna. - Att vi inte tog poäng där var en miss, säger Madelene Rengbo, 20, som leder den interna skytteligan klart på 9 mål, varav fyra kom i går. Madelene är en riktig skyttedrottning som vet precis var målet är beläget - eller målen, både stora och små. I Staffanstorps Gifs division 1-lag i fotboll vann hon den interna skytteligan i år på 11 mål. Hon säger att fotbollen kommer i första hand men tack vare en speciallösning kan hon vara med och spela innebandy i Palmstaden ändå. Egentligen har hon fotbollsträning måndagar och onsdagar men måndagarnas styrketräning fixar hon själv på tisdagar. Det gör att hon kan träna innebandy på måndagar. Onsdagsträningen med Palmstaden missar hon däremot. - Vi spelar innefotboll på helgerna också men det missar jag när vi har match med Palmstaden. Annars går fotbollen före och innebandy spelar jag för att det är kul och för att det är bra att kunna hålla i gång och röra sig. Madelene har åtta minuters erfarenhet av spel i fotbollsallsvenskan efter ett inhopp hon gjorde i Malmö FF för ett par år sedan men är, trots framgångarna i Staffanstorp i år, nöjd med att spela i division 1. Det betyder i sin tur att Palmstaden har goda möjligheter att få behålla Madelene Rengbo några år till. - Jag har börjat plugga till förskollärare och då passar det rätt bra att spela i division 1, säger hon. På lördag spelar Palmstaden nästa match i serien då man möter Pandora på bortaplan. Sedan följer ytterligare tre bortamatcher innan Lugi kommer till Söderslättshallen den 14 januari.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons