Palmstaden har häng

Palmstaden ligger visserligen sist i tabellen än men efter grådagssegern hemma mot Örkelljunga, ser allt betydligt bättre ut. PIK vann med 6–2 (2–0, 1–1, 3–1).
Sport • Publicerad 14 november 2005
Andreas Plym låg bakom mycket i Palmstadens målväg, när man vann den viktiga matchen mot Örkelljunga med 6–2. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto:

– I dag spelade vi riktigt, riktigt bra och det är sällan vi kommit upp i den nivå vi i dag höll nästan hela matchen. Man såg också hur det rikitigt glimmade i ögonen på spelarna, menar Alex Nikolaidis.

Alex var också överlycklig som tränare och han fortsatte analysen så här:

– Vi spelade lite slafsigt i andra perioden, när Örkelljunga kom upp till 2–1 men då kom vi direkt tillbaka och jag tycker att hela laget verkligen visade fin moral. Det var också en dj-t viktig seger mot Örkelljunga –som ju också är nykomlingar, precis som vi.

1–0 kom efter 7.11 och det var ett riktigt vackert mål, där bollen gick som på ett snöre mellan Pierre Landgren och Ulf Hansson, där Ulf blev målskytt. Andreas Plym fanns också med i förspelet och han blev senare utsedd till bäste hemmaspelare. Rutinerade Sami Kiiskinen är tillbaka och han är nyttig med sin rutin och det var också Sami som ökade på till 2–0 efter 12.47. Andreas Plym assisterade igen.

I andra perioden kom "det slafsiga" som Alex pratar om och det innebar alltså 2–1, efter 15.43 men också 3–1 minuten senare. Andreas Plym var nu målskytt och bakom målet låg Pierre Landgren.

Tredje perioden blev en enda lång segerepilog, där Jesper Andreasson gjorde 4–1, Andreas Plym 5–2 och Pierre Landgren 6–2. Dessutom skulle egentligen Fredrik Sjöstedt ha gjort 7–2 men målet han gjorde helt fri med tom målkasse blåstes korrekt av, eftersom han var inne i målgården och sköt. Lite onödigt, om man säger så.

Från Peter Fallesen i målet till siste man i kedjeformationerna – ja, alla i Palmstaden ska ha en eloge för en mycket väl genomförd match. Segern innebär också att man har fått rejält häng på lagen ovanför i tabellen och det kan bli en riktigt rolig fortsättning.