Palmstaden hänger på i toppen

Palmstadens herrar visade i går att man vill haka på i den absoluta toppen av division ett och segern borta mot Röke slutade med en ganska klar seger, 7–4.
Sport • Publicerad 25 oktober 2010

Röke ligger geografiskt mellan Hässleholm och Örkelljunga och spelar hemmamatcherna i Tyringe. Före matchen i går låg hemmalagetföre Palmstaden i tabellen men efteråt hade lagen bytt plats. Detta efter en stark inledning för trelleborgarna, där Fredrik Sjöstedt gjorde första målet. Innan första pausen kom även 0–2 – genom Daniel Persson och tränaren, Martin Ranelid, var nöjd just med matchöppningen.

– Ja, vi gör ett snabbt ryck där och även om Röke senare kom upp till 2–3, så var man aldrig ikapp och även där ryckte vi nästan direkt igen till 2–4.

Periodsiffrorna blev 0–2, 2–3, 2–2 vilket ju visar att matchen blev jämnare och jämnare ju närmare slutet man kom. Enligt Ranelid fanns dock ingen riktig fara, när det gäller segern och han prisar en rutinrad trio lite extra.

– Ja, det är skönt med rutinerade killar som Joon Berggren, Christian Persson och Henrik Kronholm i laget.

Christian Persson blev också ende tvåmålsskytten men bland målskyttarna fanns även Joon och Henrik. Philip Marklund kompletterade som slutlig målskytt. Så här analyserar Christian segermatchen:

– Matchen kändes svår före och Röke spelade i den tidigare ettan, när inte allsvenskan fanns men laget är kraftigt föryngrat och jag tycker nog att vi hade matchen under kontroll. Vi utnyttjade deras misstag och även om de var uppe vid 2–3, så drog vi ganska snabbt ifrån till 2–5 och då kändes segern helt säker.